Perşembe , 28 Mart 2024

Bu şerefsiz bir gün bir doktorun önüne gelecek!

G.Antep’teki doktor katili M.G.’nin adı yazılsın ki, her doktor alıp o adı bir kenara kaydetsin. Fatih Altaylı yazdı…

OLAYI duydunuz muhakkak. Gaziantep’te bir “alçak”, 85 yaşındaki dedesi kalp ameliyatı sonrası öldü diye, ameliyatı yapan doktoru bıçaklayarak öldürdü. Yazacaklarım için kimse kusura bakmasın, öfkem burnumda.

Dünden beri kuduruyorum.

Doktorluk en zor ve en şerefli mesleklerden biri. Sadece bugün değil, binlerce yıldır.

Kabilelerde doktor yerine geçen büyücüler, kabile şefinden bile üstünmüş. Öyle bir iş doktorluk. İçlerinde iyisi var, kötüsü var elbet. Paragözü var, gözütoku var. Ama hepsi hayat kurtarıyor.

Bazen hata yapsalar da, yaptıkları iş her şeyden önemli. Ama bu memlekette doktor olmak salaklık. Bir yandan sistemin çektirdikleri, diğer yandan “hayvan” bile denmeyecek yaratıkların yaptıkları.

Hatırlarsınız, birkaç yıl önce dünyanın en önemli doktorlarından biri, Profesör Göksel Kalaycı da bir hastasının yakını tarafından öldürülmüştü. Darp edilen, canını zor kurtaran pek çok doktor var. Sınıf arkadaşlarımdan biri, mecburi hizmetini yaptığı bir Güneydoğu ilinde acile getirilen bir hastayı kurtaramadığı için saldırıya uğramış, arka camdan kaçıp hayatını kurtardıktan sonra doktorluğu bırakmıştı. Vaka çok.

Doktorlarımız hayat kurtarmaya çalışırken hayatlarından oluyorlar. Gaziantep’teki olay da tambir “rezalet”.

85 yaşında kalp hastasını ameliyat ediyor genç doktor. Hasta ölüyor. O yaştaki adam belli ki son çare olarak ameliyat edilmiş. Belli ki, ameliyat etmeseler zaten ölecek. Ama 17 yaşındaki hasta yakını, gencecik doktoru bıçaklıyor ve öldürüyor. Öldürdüğü doktorun kılı etmeyecek bir “canavar” tarafından.

Ve doktorun arkasında minicik bir çocuk ve bir eş kalıyor. Tabii bir de oğullarını doktor yetiştirmek için uğraşmış bir ana baba. Gazeteler haberi verirken yasa gereği katilin adını “M.G.” olarak yazdılar. Ama bence hata. O “canavarı” adıyla, sanıyla soyadıyla yazmak lazım.

Yazılsın ki, her doktor alıp o adı bir kenara kaydetsin. Kaydetsin ki, nasılsa bir gün er ya da geç önlerine gelip yatacak. Suratına baksınlar. Ve tükürsünler o surata. Tedavi niyetine. Ve bıraksınlar orada öylece. Doktor katilini.

4 Yorumlar

  1. Özcan Kaygan

    Tüm çocuklara kendi çocuÄŸumuz gibi özen göstermemiz gerektiÄŸi bir kez daha belli oldu bu hadisede.ÇocuÄŸumuz itinayla büyütülmüş Dr.olmuÅŸ ne çare,iyi insan olarak yetiÅŸtirilememiÅŸ,canavarlaÅŸmış bir baÅŸka genç onu ,hepimizi katletti…

  2. eğitim alıp.hem de ne zor senelerce.yaşadığı yıllar boyunca da devam edecek.bu zorlu yolu göze alanları başımızın üstünde taşımamız gerek.değil öldürmek.politikalar gereği layık olmıyanlara layığından fazla değer verilmesi toplumu bu güne taşıdı.atasözlerimiz vardır bu konuda .yönetimi elinde tutan ERG sahipleri ara sıra okumalılar.UNUTUYORLAR balık hafızalıyız ya

Bir yanıt yazın