Cuma , 19 Nisan 2024

Yeni FETÖ dalgası! Doktor, öğretmen, polis ve memurlar var

TÜRKİYE’nin dört bir yanında FETÖ operasyonları vardı. Bylock listesinde ismi tespit edilen görevdeki askerler dahil bir çok kişi gözaltına alındı. İstanbul, Samsun, Eskişehir, Aydın illerinde operasyonlar yapıldı. En flaş gözaltılardan biri İstanbul merkezli oldu. Bylock’ta ismi çıkan ve KHK ile meslekten ihraç edilen onlarca öğretmen için gözaltı kararı verildi. İşte il il ETbugünkü operasyonlar;

 

SAMSUN : 15 KİŞİ GÖZALTINDA
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında özel sektör çalışanı 15 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı. Ekipler, belirlenen adreslere eş zamanlı düzenlediği operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı iddia edilen 15 şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlılar, emniyete götürüldü.

İSTANBUL : 49 ÖĞRETMEN İÇİN GÖZALTIN KARARI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, ByLock kullandıkları iddiasıyla Milli Eğitim Bakanlığınca daha önce görevden uzaklaştırılan 49 öğretmen hakkında gözaltı kararı alındı.
Savcılığın talimatıyla çalışma başlatan İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 23 ilde operasyon düzenledi. Operasyonlarda 20 öğretmen yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

AKSARAY : ÖĞRETMENLER TUTUKLANDI
Aksaray emniyet ekiplerince düzenlenen operasyon kapsamında, KHK ile meslekten atılan 20 öğretmen gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 6’sı tutuklandı, 14’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

AYDIN : 1 ASKER GÖZALTINDA
Aydın Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında hakkında “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılan, Karpuzlu İlçe Jandarma Komutanlığında görevli muvazzaf asker M.Y, ilçede yakalandı. M.Y, Aydın Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
ÇANKIRI MERKEZLİ 8 İLDEKİ OPERASYON
Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Çankırı merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonda 16 kadın gözaltına alındı. Örgütün kadın yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan 16 kişiden 6’sının İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan H.K. tutuklanırken 5’i ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Gözaltındaki 10 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
AFYON : 41 KİŞİ GÖZALTINDA
AfyonCumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığı ve FETÖ’ye maddi destek sağladığı öne sürülen 41 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 9’u, sorgusunun ardından salıverildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 32 kişi adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan zanlılardan 12’si tutuklandı, 20 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ESKİŞEHİR : BÜROKRAT, ÖĞRETMEN, MEMUR
Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca, örgütün il yapılanmasına ilişkin soruşturma kapsamında, 29 Eylül’de İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, kent merkezinde belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 10’unun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen ve aralarında bürokrat, öğretmen, emekli memur, işçi ve esnafın da bulunduğu 10 zanlının savcılıktaki sorgularının sürdüğü öğrenildi.

ADANA : DOKTOR VE İŞADAMLARI
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında, Adana, Gaziantep, Şanlıurfa, Kayseri ve Konya’da 41 adrese 29 Eylül’de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 38 zanlıdan 21’inin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Aralarında doktor ve iş adamlarının da bulunduğu şüpheliler, Adana Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince ikisi kadın 5 zanlı “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan tutuklandı, 16 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Zanlılardan 17’sinin ise emniyetteki sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

ADIYAMAN : 1’İ KOMİSER 3 POLİS
Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman merkezli Osmaniye, Kahramanmaraş ve Elazığ’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, meslekten ihraç edilen bir komiser yardımcısı ve 3 polis memuru gözaltına alındı. ByLock kullandıkları iddia edilen zanlılar, sağlık kontrolünün ardından ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

Bir yanıt yazın