Cuma , 29 Mart 2024

2016 YDUS Sonuçları Açıklandı Kaynak: 2016 YDUS Sonuçları Belli Oldu

2016 YDUS’a giren adaylar bu habere dikkat! ÖSYM geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen YDUS hakkında açılan davaların sonucunda yeni değerlendirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. YDUS sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz…

 

2016 Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına (YDUS) giren adaylar bu haberimiz sizi yakından ilgilendiriyor. ÖSYM geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen YDUS hakkında açılan davaların sonucunda yeni değerlendirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki açılan davalar sonucunda hangi soruların iptaline karar verildi? Adaylar sınav sonuçlarını nasıl öğrenecek?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile 17 Aralık 2016 tarihinde uygulanan Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı yeni değerlendirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 YDUS sınav kitapçığında yer alan bazı soruların iptaline ilişkin açılan davalar sonucunda bazı soruların iptaline karar verildiğini bu soruların değerlendirme dışı bırakılarak 2016 YDUS yeni değerlendirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada 2016 YDUS hakkında açılan davaların neticesinde İç Hastalıkları Testinde yer alan 73. ve 60. sorunun, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Testinde yer alan 31. ve 76. sorunun iptal edilmesine karar verildiği belirtildi. 2016 YDUS’a giren adaylar yeni değerlendirme sonuçlarını ÖSYM’nin aday işlemleri sistemi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak öğrenebileceklerdir. 2016 YDUS sınav sonuçlarına ulaşmak için TIKLAYIN.

 

Bir yanıt yazın