Cuma , 29 Mart 2024

Son 10 Tus’ta yaklaşık 50 hatalı soru soran ÖSYM, Doktor mağduriyetlerine yenisini ekledi

Son 10 Tus’ta 50 hatalı soru soran ve mahkemece iptal edilen sorulara rağmen hatalı soru sormaya devam eden ÖSYM, Doktor mağduriyetlerine yenisini ekledi. 

ÖSYM 1 YIL SONRA VERİLEN KARARI İPTAL ETTİRDİ VE DOKTORLAR YENİDEN TERCİH YAPTI

2016 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavlarında idari kararla veya yargı kararıyla iptal edilen soruların (Temel Tıp Bilimleri testi 47. sorusu) değerlendirme dışı bırakılmak suretiyle diğer sorular üzerinden adayların sonuçlarının değerlendirilmesi gerektiğine hükmeden Ankara 7. İdare Mahkemesi Başkanlığı sınava katılan tüm adaylar yönünden ve sınav sorularının aynı olması dolayısıyla 2016-STS Tıp Doktorluğu(Sonbahar Dönemi) adayları için de uygulanarak yeni değerlendirme işlemleri tamamladı ve 1 yıl sonra hekimler yeniden tercih yaptı.

ÖSYM DAVA AÇANLARI HEDEF GÖSTERİYOR

Son 10 TUS’ta yaklaşık 50 hatalı soru soran ÖSYM, soruların kalitesini kontrol etmek ve hatasız soru hazırlamak yerine mahkemeye gidilmesini engellemek için sınav sonuçlarının mahkeme bitimine kadar bekletilmesine karar vermişti.

Her vatandaşın olduğu gibi Hekimlerinde yasal hakkı olan hatalı sorulara dava açma yolu ile hekimler senelerdir hakkaniyetsiz durumu mahkeme kararıyla düzeltebildi.

Aslında alınan bu karar ile ÖSYM sınav sonuçlarını bekleyerek mağdur olduğu için hızlı açıklanmasını talep eden adaylara yargıya başvuran kişileri hedef göstermiş oldu.

HATALI SORULARI BULMA VE DAVA AÇMADA HİÇ BİR ZAMAN HEKİMLERİN YANINDA OLMAYAN BAZI KURUMLARA ÇALIŞAN PARALI KİŞİLER HEKİMLERİN ZEKASINI HAFİFE ALIYOR

Bu hedef gösterme sonucunda ÖSYM’nin hiç bir hatalı sorusu olmadığı düşüncesi ile hiç bir itirazda bulunmayan bazı kurumlara ücretli olarak çalışan ve basitliği hekimlerce ispatlanmış bir kaç sitede ismini vererek haber yaptırmaya çalışan bu bir kaç kurum çalışanlarına adaylar itibar etmedi ve bu hatalı yol gösterme işlemi hekimlerin zekasını hafife almak kadar basit bir düşünce ile sınırlı kaldı.

ÖSYM NE YAPARSA DÜZELİR?

Hekimler sosyal platformlarda ÖSYM’ye hem hekimlerimizin hem diş hekimlerimizin geleceklerini belirleyecek bu sınavlardaki hataların en başta düzeltilmesi için düzenleme yapılmasını bekliyorlar.

  • ÖSYM ‘nin sınav öncesi ve sonrasında hatalı soruları analiz etmesi
  • Gelen itirazları heyet kurup ivedilikle değerlendirmeli
  • Sonrasında iptal edilen soruları ve takiben sınav sonuçlarını bekletmeden açıklamalıdır.

Bir yanıt yazın