Cuma , 19 Nisan 2024

Sahte reçete operasyonunda 23 şüpheli tutuklandı

Sahte reçete operasyonunda tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen 29 şüpheliden 23’ü tutukl

andı.

tutuklamaresim

 

İstanbul merkezli 32 ilde düzenlenen sahte reçete operasyonu kapsamında gözaltına alınan 98 şüpheli sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edilmişti. Örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği, SGK’yı dolandırmak suretiyle epilepsi, kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği ve devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları öne sürülen ve aralarında profesörlerin de olduğu onlarca doktor ile eczacının bulunduğu şüphelilerden 46 sı savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.

Şüphelilerden 23’ü hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını isteyen savcılık, 29 şüpheliyi ise “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olacak şekilde nitelikli dolandırıcılık”, “Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş ilaçları satmak”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etmişti.

Nöbetçi hakimlikteki sorguları gün boyu süren şüphelilerden 23’ü tutuklandı. İkisi doktor 5 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan hakimlik bir şüpheli hakkında ise herhangi bir adli kontrol hükmü uygulamaya gerek görmedi.

Öte yandan nöbetçi hakimlik, savcılığın adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını talep ettiği 23 kişi hakkında da adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verdi.


İSTANBUL-Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları, yurt dışına gönderdikleri iddia edilen organize suç örgütüne yönelik, İstanbul merkezli Ankara, Diyarbakır, Adana, Mersin, Antalya, Hatay, Siirt, Şanlıurfa, Batman, Malatya, Ağrı ve Mardin’in de aralarında bulunduğu 32 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 90’ı doktor, hemşire ve eczacı 107 kişiden 98’i çevik kuvvete ait otobüslerle geniş güvenlik önlemleri altında Bayrampaşa Devlet Hastanesine getirildi.

Gözaltına alınan 107 kişinin 9’u emniyetten serbest bırakılırken, 98 kişi sağlık kontrolünden sonra Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine götürüldü.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve 32 ili kapsayan sahte reçete operasyonunda gözaltına alınan aralarında doktor, hemşire ve eczacıların bulunduğu 98 kişi bu sabah emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorguları tamamlanan şüphelilerden 46’sı serbest bırakıldı. 29 kişi ise “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olacak şekilde nitelikli dolandırıcılık”, “Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak biçimde bozulmuş, değiştirilmiş ilaçları satmak”, “Resmi belgede sahtecilik” ve “Suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi” suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Savcılık 23 kişi için ise adli kontrol istedi.

SGK’YI MİLYONLARCA TL ZARARA UĞRATTIKLARI İDDİA EDİLİYOR

İstanbul Nöbetçi 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından kimlik tespitleri yapılan şüphelilerin, gün içinde ifade vermesi bekleniyor. Aralarında profesörlerin de dahil olduğu onlarca doktor ve eczacının bulunduğu şüphelilerin örgüt kurarak sahte reçete düzenlediği, SGK’yı dolandırmak suretiyle epilepsi, kanser ve hematoloji ilaçlarını Suriye ve Irak gibi ülkelere gönderdiği ve devleti milyonlarca TL zarara uğrattıkları iddia ediliyor.

 

 

Bir yanıt yazın