Cuma , 29 Mart 2024

Bu fotoğraftaki doktora yılın ödülü!

47_01-615x330
CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ACİL SERVİS BİRİMİNDE GEÇTİĞİMİZ GÜNLERDE YAŞANAN OLAYDA, KENDİSİ HASTA OLMASINA RAĞMEN NÖBETİNİ AKSATMAYAN KADIN DOKTOR, HASTANEYE GELEN KÜÇÜK ÇOCUĞA MÜDAHALE ETTİ. SERUM TAKILMASI İÇİN DAMAR YOLU AÇAN DOKTORUN, KENDİ ELİNDE DE DAMAR YOLU APARATLARININ TAKILI OLMASI OBJEKTİFLERE YANSIDI. (ZAFER PEKER/BURSA-İHA)

 

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Hastalıkları Pediatri Ana Bilim Dalı’nda asistan olarak görev yapan evli ve 1 çocuk annesi 34 yaşındaki Doktor Pelin Kekeç Bostancı 24 Aralık günü Çocuk Acil Servisi’nde nöbetçi olduğu sırada solunum yolu enfeksiyonu rahatsızlığı geçirdi. Hasta yoğunluğu nedeniyle nöbetini bırakmayan fedakar doktora diğer doktor arkadaşları serum taktı. Hasta olmasına rağmen doktor Bostancı hastanenin acil servisine getirilen küçük kız çocuğuna müdahale etti. Kendi hastalığını unutup hasta kız çocuğuna koşan ve serum takılması için damar yolu açan doktor Bostancı’nın bu sırada fotoğrafı çekildi. Büyük fedakarlık gösteren doktor ile hasta kız çocuğunun damar yolu açılmış kollarının yer aldığı fotoğrafın sosyal medyada paylaşılması üzerine fotoğraf kısa sürede birçok beğeni alırken, genç doktor yaptığı fedakarlık nedeniyle takdir topladı.

 

“HASTA OLMAMA RAĞMEN NÖBETİ TERK EDEMEDİM”

Hasta olduğu günde nöbeti sırasında yaşadıklarını anlatan doktor Pelin Kekeç Bostancı, ”Olayın gerçekleştiği gün nöbetçiydim, rahatsızlandım. Hasta yoğunluğumuz çok fazla olduğu için nöbetimi terk edip gidemedim. Bu nedenle nöbetime devam ettim. Sabahleyin aynı şekilde başka hastalarım da geldi. Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ekici hocam hastaya müdahale ettiğimi görünce kendisi de duruma üzüldü. Fotoğrafı çekmiş çekildiği anda benim bilgim yoktu. Sonrasında iznimi aldı internette paylaşmak istedi. İnternette paylaştıktan sonra hızla fotoğraf yayılıp beğeni aldı. Sonrasında arkadaşlarımdan, meslektaşlarımdan halktan teşekkür mesajları geldi“ dedi.
Görevlerini aksatmamak için elinde geleni yaptıklarını ifade eden genç doktor, ”Biz de bütün insanlar gibi elbette hastalanabiliyoruz. Aslında ben bunun medyaya yansıya yüzü oldum. Hepimiz bu şartlarda çalışıyoruz. Hepimizin hastayken nöbet tutmuşluğumuz vardır“ diye konuştu

Bir yanıt yazın