Cuma , 19 Nisan 2024

Doktor Maaşları Ne Kadar? Zamları Ne Kadar? 2016 – 2017

 

26935831

Kutsal bir meslek olan doktorluk bir çok kişinin hayalini kurduğu meslekler arasında yer alıyor. Bir çok kişinin önemsediği meslekler arasında yer alan doktorluk, son yılların en çok ihtiyaç duyulan alanlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

 

Türkiye’de sağlık alanında atılan adımlarla birlikte doktorların devlet hastanelerine atamaları daha fazlalaştı. Bununla birlikte bir çok özel hastanenin açılması doktorlara duyulan ihtiyacın daha da artmasına neden oldu. Devlet hastaneleri ise bu durumdan dolayı ellerinde bulunan iyi doktorların yabancı ülkelere gitmemesi veya özel hastanelerde çalışmaması için maaşlarında iyileştirme yapıyor. Uzman doktorlar iyi bir ücret alırken, pratisyen hekimler daha düşük ücretler alıyor.

 

Doktorların ücretleri kademeye göre de değişiklik gösterebiliyor. Bir cerrah daha yüksek maaş alırken, operatör doktorlar daha fazla ücret alabiliyor. Bu durumla birlikte doktorların maaşları kademe atladıkça yükseliyor.

 

Bu yıl yapılan toplu sözleşmelerle birlikte doktorların maaşlarında da belirli artışlar yaşandı. Yapılan yeni zamlarla birlikte doktorlar 2016 yılı Ocak ayında toplamda 4 bin 306 lira maaş alacak. Bu durum ise pratisyen hekimler için geçerli olacak.

Bir yanıt yazın