Cumartesi , 20 Nisan 2024

Dişhekimi dişlerini kırınca, şikayetçi oldu

Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ndeki kadın diş hekiminin kötü muamelesine maruz kaldığını söyleyen bir hasta, Diş Hekimleri Odası’na başvurarak, doktoru hakkında işlem yapılmasını istedi

dishekimi_dislerini_kirinca_sikayetci_oldu_h137861_177b5

DİŞ kaplamalarının muayenesi ve tedavisini yaptırmak amacıyla Antalya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne giden 3 çocuk annesi Sevda Özpolat, kendisini muayene eden dişhekimi B.T’nin kötü muamelesine maruz kaldığını, kaplamaların altındaki 4 dişin doktorun işini özensiz yapması ya da mesleki yetersizlik nedeniyle dişleriyle birlikte söküldüğünü ve dişlerinin kırıldığını, doktorun tedaviyi yarım bırakıp, kendisini başka bir dişhekimine yönlendirdiğini belirterek, Antalya Diş Hekimleri Odası’na başvurarak, Dişhekimi B.T’den şikayetçi oldu.

Sevda Özpolat, 9 Eylül 2015 tarihinde Antalya Ağız ve DişSağlığı Hastanesi’ne diş tedavisi için başvurduğunu ve Dişhekimi B.T.’ye yönlendirildiğini söyledi. B.T.’nin, kendisine yönelik gayri insani tutum ve “değersiz” yaklaşım gösterdiğini ifade eden Sevda Özpolat şöyle konuştu:
“Dişhekimi B.T’nin hastaya yaklaşımı hiç de insani değildi. Kaplamalarımı sökmeye başladı. 6-7 kez uğraştı ama başarılı olamadı. Acıya dayanamadığımı söyleyince anestezi yapıp devam etti. Kaplamaları çıkarmak için 4-5 kez daha uğraştı ve sonunda ön üst iki dişimi kaplaması ve köküyle birlikte çıkardı. Alttaki iki dişimi de kırdı. Doktor sinir uçlarını açık bırakarak, tedaviye haftaya devam edeceğini söyleyerek, beni gönderdi. Sol azı dişime önceki yıllarda kanal tedavisi uygulanmıştı. 1 hafta boyunca nefes bile alamayacak şekilde zorlandım ve pipetle çok zor beslendim. Bu arada da ruhsal durumum bozuldu. 3 aylık bebeğimi emziremedim. Bu hekim, ya yanlışlıkla ya da mesleğini özensiz bir şekilde yaptığından beni mağdur etti ve özür dileme inceliğini dahi göstermedi. Ardından da beni aynı hastanedeki bir başka dişhekimine yönlendirdi. Bunu yaparken telefonla hekim arkadaşına, tedavinin acelesinin olmadığını, istediği tarihe gün verebileceğini söyleyerek, beni daha da mağdur etti.”
Sevda Özpolat, Dişhekimi B.T.’nin bu davranışlarının dişlerini kaybetmesine, ruhsal bozukluğa ve de en önemlisi 3 aylık bebeğini emzirememesine yol açtığını vurguladı.

Özpolat, Antalya Diş Hekimleri Odası’na başvurarak, mağduriyetini dile getirdiğin, Oda yetkililerinin dilekçeyle başvurması halinde Dişhekimi B.T. hakkında soruşturma başlatacaklarını söylemeleri üzerine, başvurusunu yaptığını, Dişhekimi B.T. hakkında gerekirse adli makamlara da başvurarak, cezalandırılmasını talep edeceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: Antalyaajans

Bir yanıt yazın