Perşembe , 28 Mart 2024

Türkiye’den Afrika’ya 1 milyon dolar yardım

Türkiye, Afrika’da etkili olan Ebola virüsü ile mücadelede kullanılmak amacı ile Afrika Birliği’ne 1 milyon dolar yardımda bulundu.

turkiyeden-afrikaya-1-milyon-dolar-yardim,hofo_EtGdEGlijWqYCXXkATürkiye’nin Afrika’ya yaptığı 1 milyon dolar tutarındaki yardımın Ebola‘dan en çok etkilenen Sierra Leone, Liberya ve Gine’de Ebola mücadelesinde kullanılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Türkiye’nin Addis Ababa Büyükelçisi Osman Rıza Yavuzalp, “Ebola ile mücadele için Afrika Birliği’ne bu katkıyı sağladığımız için mutluyuz. Afrika’nın tamamı bizim kardeşimiz. Bu katkı, Ebola’dan etkilenen 3 kardeş ülkede kullanılacak. İnsanlar Ebola’dan hayatını kaybediyor ve biz Afrika’ya katkımızı sağlıyoruz” dedi.

“DESTEK KRİTİK ZAMANDA GELDİ”

Afrika Birliği Sosyal İşler Komiseri Mustafa Sadiki Kolako, Ebola ile mücadelenin Afrika için önemli olduğunu dile getirerek “Türkiye’nin maddi desteği Ebola ile mücadelede gerçekten kritik bir zamanda geldi” dedi.

Bu yılın Eylül ayına kadar Ebola’yı Afrika’da bitirmek istediklerini vurgulayan Kolako, “Ebola vakalarını sıfıra indirmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’ye yardımından dolayı teşekkür eden Kolako, gösterilen duyarlılıktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

 

NTV

Bir yanıt yazın