Cuma , 19 Nisan 2024

Özel hastanede haciz kavgası

Özel hastanede haciz kavgası! Ankara’da haciz işlemi yürütülen özel bir hastanede, doktor ve hasta yakınlarıyla haciz memurları arasında arbede yaşandı.

ozel-hastanede-haciz-kavgasi-5372630

İki firma arasındaki alacak anlaşmazlığı yüzünden Çankaya 100. Yıl Mahallesi’ndeki Özel Yüzüncü Yıl Hastanesi için haciz kararı alındı. Öğle saatlerinde hastaneye gelen icra görevlileri, hastanedeki bazı demirbaşlara el koydu. Görevliler yaklaşık 300 hastanın tedavi gördüğü hastanedeki tıbbi cihazları da haczetmek isteyince ortam gerildi.

Laboratuvarı boşaltan icra memurları, yoğun bakımdaki hastalar için, hayati öneme sahip bazı cihazlara el koydu. Bu sırada sağlık durumu ağır olan ve nakil imkanı olmayan hastaların yakınlarıyla memurlar arasında tartışma çıktı.

Tartışmaya, cihazların alınması halinde hastalara müdahale edemeyeceklerini belirten doktorlar da karıştı. Tıbbi cihazlara el konulamayacağını söyleyen doktorlar, haciz memurlarının hastaneyi terk etmesini istedi. Uyarıya rağmen haczi sürdüren icra memurlarını hasta yakınları ve doktorlar zorla dışarı çıkardı. Bu sırada bir yönetici fenalaştı, bazı çalışanların da göz yaşlarını tutamadığı görüldü. İcra memurları daha sonra ayrılınca kavga bitti.

300 hastanın yattığı hastanede, cihazlarını almak isteyen icra memurlarını hasta yakınları ve doktorlar durdurdu.

Bir yanıt yazın