Çarşamba , 24 Nisan 2024

Ödüllük Doktor

hakancelik

 

Tıp fakültesi demek bir ömür demektir. 
Doktorluk için üniversite sınavında iyi bir puan almak zorundasınız. Doktorluk eğitiminin harçları ve eğitim masrafı yüksektir. 6 yıl boyunca yurtta kalamazsınız eve çıkmanız gerekir. Dersler zordur, pek çok ders için sabahlamanız ve grup çalışmasına katılmanız gerekir. Teorinin yanında pratiklikte gerektirir.

Peki bununla bitiyor mu?

-Hayır

İşte bu zor mesleğin görmediğiniz taraflarından bir örnek daha;

DoktorlarHaber.com/Sivas

Aile Hekimliğinin tartışıldığı bu günlerde mesleki zorluklar değilde daha çok fiziki avantajlar öne çıkarıldı. Oysa ki ülkemizin her yerinde aile hekimliği aynı standartlarda icra edilememektedir. Sağlık Bakanlığı,mümkün mertebe aile Hekimlerinden memnuniyetini bildirmesine karşılık ek görevlerde veriyor.

Geçtiğimiz günlerde Sivas Çetinkaya ASM de 1 hafta boyunca süren kar sebebiyle elektrik, su, ulaşım gibi  hizmetlerde kesintiler olmasına rağmen Aile Hekimi bir meslektaşımız ve personeli  bir şekilde görevine devam etmeye çalışmıştır.

Hekimlik sadece imkânların ötesinde özveri isteyen bir meslektir. Okullar tatil olur, idari izinler verilir ama  aciller başta olmak üzere hekimler hep çalışır. Burada ki örnek gayretinden dolayı Dr. Hakan Çelik’i kutluyor ve meslek hayatında başarılar diliyoruz.

Bir yanıt yazın