Perşembe , 28 Mart 2024

2014 Yandal Sınavında Hatalı Puan Hesaplaması

YDUS2014OSYMDOKTORLARHABER.fw

2014-YDUS: Tıpta Yan Dal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 14 Aralık 2014 tarihinde yapıldı. Sınav sonuçları, 8 Ocak 2015 tarihinde saat 14:00’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanmıştı. www.yandal.net forum sitesinde sonuçlarda bir hata farkeden doktorlar Ösym’ye itirazda bulunmuştu.

Doktorlarhaber.com/Ankara

ÖSYM HATAYI DOLAYLI OLARAK KABUL ETTİ!

8 Ocak 2015 tarihinde açıklanan YanDal sınav sonuçlarında hatalı puan kesintisine uğrayan doktorların itirazları yanıt verdi. Bazı özel durumlar için (istifa, asistan iken sınava girme, kazanıp gitmeme gibi)%2 oranında kesinti yapılması gerekirken %3 oranında kesinti yapıldığını iddia eden doktorların itirazları sonucu sınav sonuçları değişmiştir. 

2014-YDUS BAŞVURU KILAVUZU’nda GENEL BİLGİLER, TEMEL İLKE VE KURALLAR başlığının 1.5 maddesinde şu şekilde geçmektedir.

Uzmanlık öğrenciliğine yerleştirildikten sonra uzmanlık eğitimini bitirmeden kurum veya dal değişikliği için yeniden sınava girenlerin yerleştirmeye esas mesleki bilgi puanı % 2 oranında düşürülür.

 

SINAVA 3472 KİŞİ BAŞVURMUŞTU

Sınava 3472 kişi başvuru yaparken bunlardan 2960 ‘ı sınava katıldı. Sınavda 80 soru sorulmuştu. En çok katılım 879 başvuru ile  ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI / ÇOCUK HASTALIKLARI branşından olmuştu.

 

ÖSYM YİNE HATASINI KAMUOYUNDAN SAKLIYOR

Ösym’den durum ile ilgili herhangi bir açıklama halen gelmezken adaylar sınav sonuçlarına baktıklarında değişikliği farkedebiliyor.

Sınav sonucuna ulaşmak için: TIKLAYINIZ

 

Bir yanıt yazın