Perşembe , 28 Mart 2024

İnşaatçı Sağlık Bakan Yardımcısı Hastane inşaatını gezdi

saglik-bakan-yardimcisi-erkan-kandemir-IHA-20141105AW235432-1-t

Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Şehir Hastaneleri Projesi’nin Türkiye’nin yüz akı projelerinden biri olduğunu söyleyerek, “Proje, 2023 vizyonuna uygundur” dedi.

Sağlık Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve Belediye Başkanı Kazım Arslan ile birlikte kamu-özel iş birliği modeliyle yapımına başlanan 475 yataklı Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin inşaat alanında incelemelerde bulundu. Yetkililerden bilgi alan Kandemir, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, 475 yataklı Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kamu-özel iş birliği modeliyle yapımı planlanan ilk şehir hastanelerinden biri olduğunu kaydetti. 75 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek hastanenin tamamlandığında sadece Yozgat’a değil, çevre illere de hizmet vereceğini vurgulayan Kandemir, “Çok büyük bir yatırım. Bu yatırımlar kamu-özel ortak yatırımları. Dolayısıyla bir tarafında kamu var, bir tarafında özel sektör var. Beraber Türkiye’nin 2023 vizyonuna uygun, vatandaşlarımızın hak ettiği sağlık standartlarını inşallah sağlamaya dönük önemli bir proje. Bu önümüzdeki proje 400 milyonluk bir proje. Dev bir proje. Hamdolsun Türkiye 10 sene öncesi ile mukayese ettiğimizde insanların çok ciddi sıkıntılar çektiği sağlık sisteminden böyle yatırımları yapabilen bir ülke konumuna geldi. İnşallah hep birlikte poliklinikleriyle farklı branşlarıyla doktorlarıyla bu dev tesisi ilimizin hizmetine sunmuş olacağız” dedi.

Sağlık Bakanlığının insanı merkeze alan çözüm siyaseti prensibiyle ciddi hizmetler gerçekleştirdiğini dile getiren Kandemir, “Hem sağlık ekibimiz hem teknik ekibimiz hem de müteahhit firmadaki arkadaşlarımız çok yoğun bir özenle, itimatla gayretle çalışıyorlar. Bu projeler Türkiye’nin yüz akı projeleri. 2023 vizyonuna uygun, bizim vizyon projelerimiz Türkiye aslında dünya standartlarının üstünde bir sağlık hizmeti veriyor. Bu tesislerle dünya standartlarının üzerindeki hizmet kalitesi taçlandırılmış olacak. Bizler de buna şahitlik edeceğiz. Bu ülkenin vatandaşı olmanın onurunu, gururunu işte böyle hizmetler ile daha iyi hissedeceğiz” diye konuştu.

 

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI ERKAN KANDEMİR:

SAĞLIK BAKAN YARDIMCISI ERKAN KANDEMİR:

İHA

http://www.haber3.com/saglik-bakan-yardimcisi-erkan-kandemir-2997893h.htm#ixzz3IHilEB7o

Bir yanıt yazın