Cuma , 29 Mart 2024

Doktor personeli tarafından darp edildi

doktor_personeli_tarafindan_darp_edildi_h24639

Abant İzzet Baysal Tıp Fakültesi eski Başhekim yardımcısı ve eski ameliyathaneden sorumlu Anesteziyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ümit Yaşar Tekelioğlu, iki çocuğunun gözü önünde sokak ortasında eski personeli tarafından darp edildi. Tekelioğlu’nun burnunda çatlak meydana gelirken yüzünün çeşitli yerlerinden de yaralandı. Olay Bolu Cumhuriyet savcılığına intikal etti.

 

Olay geçtiğimiz perşembe günü akşam saat 22.00 sıralarında doktor Tekelioğlu’nun evinin önünde gerçekleşti. Eski personeli tarafından darp edilen, burnu çatlayan ve burunun etrafında çeşitli yaralar bulunan Tekelioğlu, olayı eski çalışına tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederek şunları söyledi; “Perşembe günü akşam saat 22.00 sıralarında misafirlik dönüşü iki tane çocuğumu anneannesinden aldım evimizin önüne doğru ilerledim. Arabamı tam park ettim ve arabadan indikten sonra evimizin önünde iki tane şüpheli kişiyi gördüm. Şüpheli demekte ki kastım garip garip hareketlerde bulunuyorlardı, hatta bir tanesi birazcık ben onlara yakınlaştıktan sonra tanınmamak amacıyla yüzünü duvara döndü. Dolayısıyla ben bunların tinerci olabileceğini normal hareketlerde bulunmadığını düşündüm. Eğer bana saldırıyı gerçekleştirmemiş olsalardı, apartmana girer girmez bunları ihbar etmeyi düşünüyordum. Çünkü normal hareketlerde bulunmuyorlardı. Çocukları hemen apartmanın içersine yönlendirdim. Tam apartmanın girişinde arkamdan bir ses ‘birader’ dedi. Şimdi sırtımı dönmeden ilerlemek tabi işime gelmedi çünkü madde bağımlısı gençler olarak düşündüm. İki tane çocuk var arkamdan bıçaklayabilir bir şeyler yapabilir, çocuklarıma zarar verir diye düşündüm. Onlara doğru döndüm baktım ki karşım kar maskeli biri vardı. Aramızda bir metre mesafe vardı. Çocuklarımı da ellerimden tutuyordu. Buna rağmen döndüm.  3-5 saniye bakıştık. Zanlı sonra şu ifadeyi kullandı. ‘Hoca bize yanlış yaptın’ dedi. Sonra bir 20 saniye bakışmadan sonra ‘gözlüğünü çıkar’ dedi. Gözlüğünü çıkar değince ben kavga edeceğimizi anladım. O anda ansızın yumruğu vurdu. Gözlüğüm kırıldı, burnum çatladı, gözlüğün kırılmasının etkisiyle gözümün üstünde yaralar oluştu. Bunlar hep kamera görüntülerinde sabit. Sonra elini arka cebine doğru götürerek ‘arkamdakini çıkartmama mı istiyorsun. Çıkartıyım mı’ dedi. O an beni böyle tehdit edince üstüne saldıramadım. Ondan hamle bekledim o hamle yapmadı. Benim bağırmam çocuklarımın ağlaması, komşuların teker teker balkona çıkıp ışıkları yakması karşında iyice telaşlandı arkasını dönerek hızlı bir şekilde beyaz şahin marka bir arabayla kaçtı” diye konuştu.

 

“KİŞİYİ TANIDIĞIMDAN YÜZ DE YÜZ EMİNİM”

 

Darp eden kişi tanıdığını ve aralarında hiç bir husumetin olmadığını söyleyen Tekelioğlu;” Uzun süreli bakışma benim,  her ne kadar kar maskesi de taksa hafızamı zorlayıp kişiyi tanımama sebep oldu. Kişinin kim olduğuna yüzde yüz eminim ışığın altında bakışmamız tabi onun dezavantajı. Kafasını çalıştırmadı arkadaş sakalından, sakalının renginden burun yapısına kadar her şey benim tarafımdan açık ve net kameraya alınır gibi tespit edildi. Ben bu arkadaşı, polis memurlarının yardımıyla kamera görüntüleriyle, arabalarıyla her şeyiyle tespit edilip netleştirilinceye kadar hep aklıma gözümün önüne getirdim onu. Emniyet müdürlüğünde karşılaştığımız da bana yumruğu vuranın o olduğunu tespit ettim. Bu kişiyle aramızda hiç bir şekilde bir husumet olmadı. Bu kişi yaklaşık bir buçuk iki yıl önce ameliyat hanemizde temizlik personeli olarak çalışan biriydi. Buradan ayrılırken de Beypiliç de çalışmak için ayrıldı. Giderken de burada ki görevim bitti ben başka yere gidiyorum benden helallik istedi. Ben de başarılar diyip güzelce uğurlamıştım. Kendisiyle hiç bir husumetim olmadı. Bilakis ameliyathane personeli olarak çalıştığı müddet süresince ameliyathane sorumlu hekim olarak elimden gelen bütün yardımı kendisine göstermiştim” diye anlattı. Olay Cumhuriyet Başsavcılığına intikal etmesiyle birlikte soruşturma başlatıldı. Tekelioğlu, davacı ve şikayetçi olduğunu da belirtti.

 

Kaynak : boluolay

Bir yanıt yazın