Perşembe , 28 Mart 2024

Ttb’den Sağlık Bakanı’na Çağrı: Dayakçı Müdür Derhal Görevden Alınsın

ttb-den-saglik-bakani-na-cagri-dayakci-mudur-6341139_1224_400

 

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Bingöl Adaklı Entegre Hastanesi hekimi Dr. Mehmet Aksu’nun sokak ortasında 6-7 kişinin saldırısına uğradığını, saldırganlardan birisinin aynı hastanede idari ve mali işler müdürü olarak görev yapan Murat Becerikli olduğunu belirtti.

 

 Türk Tabipleri Birliği (TTB), Bingöl Adaklı Entegre Hastanesi hekimi Dr. Mehmet Aksu’nun sokak ortasında 6-7 kişinin saldırısına uğradığını, saldırganlardan birisinin aynı hastanede idari ve mali işler müdürü olarak görev yapan Murat Becerikli olduğunu belirtti. TTB, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Becerikli’nin görevden alınması için çağrıda bulundu.

TTB’den yapılan açıklamada, 2 Ağustos Cumartesi günü Bingöl Adaklı Entegre Hastanesi hekimi Dr. Mehmet Aksu sokak ortasında 6-7 kişinin saldırısına uğradığı anımsatılarak, “Saldırganlardan birisinin aynı hastanede idari ve mali işler müdürü olarak görev yapan Murat Becerikli olduğunu, bu şahsın kardeşlerini ve yakınlarını toplayarak meslektaşımıza planlı bir saldırı gerçekleştirdiğini, saldırganların bir bölümünün de kamu görevlisi olduklarını öğrenmiş bulunuyoruz” denildi.

Becerikli’nin görevine devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Sağlık Bakanı mağdur meslektaşımızı telefonla arayarak kendisine “Geçmiş olsun’ demiş, saldırıyla ilgili olarak soruşturma açılacağını bildirmiştir. Bekleyelim, soruşturma yapılsın. Herkesin zaten bildiği gerçekleri bir de soruşturmacılar rapor etsin. Ama herkesin gözü önünde cereyan eden bu olay nedeniyle öncelikle bu saldırgan ve olaya karışan diğer kamu görevlileri işten el çektirilsin. Sağlık Bakanı’na düşen ilk iş budur. Açıklamalarında sağlıkçıya toz kondurmayan Müezzinoğlu’ndan bu samimiyeti ve tutarlılığı bekliyoruz. Belki bu sayede mecburi hizmet yükümlülüğünü tamamladığı halde, “Burada bana ihtiyaç var’ diyerek başka yere tayin istemeyen fedakar genç bir hekimin yaraları soğur. Belki bu sayede meslektaşımız yakınlarının, onu sevenlerin, onun da bir insan olduğunu bilenlerin “İstifa et’ çağrılarını göğüsleyecek gücü kendisinde bulur. Bakan’dan, şiddeti ciddiye almasını, demeçlerine uygun davranmasını, saldırganların soruşturma tamamlanana dek açığa alınması için gereğini yapmasını bekliyoruz.”

sondakika.com

Bir yorum

  1. ya iyi tamamda adagit sakalını kes.mın tipi kahvede batağa 4.cu

Bir yanıt yazın