Perşembe , 28 Mart 2024

Yüzlerce Doktor ve Diş hekimi adaylarına Sınava girememe ŞOKU!

TUSDUSSOK.fw

‪

ÖSYM 2014 Eylül TUS kılavuzunda değişikliğe giderek TUS ve DUS müracatlarında sadece mezun olanların başvurabilmesi şartı getirdi.

Doktorlarhaber-Ankara

Eski uygulamaya göre plan yapan adaylar mağdur olduklarını dile getiriyor.

Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi giriş sınavı başvuruların başlaması üzerine Kılavuzu detaylı incelediklerinde farkettikleri ve kamuoyuna duyurdukları önemli bir detayı ifade eden Tusdata Tus Hazırlık Merkezleri Ar-Ge Müdürü Yusuf TEMREL ; Kılavuzda yer alan yeni bilgiye göre: “Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği’nin 12. Maddesinin 2. Fıkrası gereği uzmanlık eğitimine giriş sınavlarına başvuru tarihlerinde mesleğini yapmaya yetkili olma şartı aranır.” ifadesini eklediklerini söyledi.

Daha önceki uygulamalarda “Sınav tarihine kadar mezun olmayı taahhüt ederim” onayı ile sınav tarihine kadar mezun olan adaylar da başvurabilirken, yeni durumda yüzlerce doktor mağdur olacağını ifade etti.

Diş hekimi adaylarında sorunun çok daha büyük olduğunu söyleyen Temrel, Diş hekimliği fakültelerinin bütünleme sınavlarının DUS müracatlarından hemen sonra olduğunu, ayrıca Dus sınavının yılda bir kez yapılmasına indirilmesinin ardından Eylül ayında yapılması beklenen sınava kadar bu adaylar uzun bir süre hazır oldukları sınava giremeyeceklerini ve mağdur olacaklarını ve Yetkililerin buna bir an evvel çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Tıp ve Diş hekimliğinin yanı sıra Tus’a girecek olan Tıp Dışı branşlarda Eczası, Kimyager, Veterinerler içinde aynı mağduriyet söz konusu.

 

Bir yanıt yazın