Cumartesi , 20 Nisan 2024

O doktor konuştu: “Öfkeden ağlıyorum bu soykırım durmalı”

asdasd.fw

17 yıldır gönüllü olarak Filistin’e yardıma giden Norveçli doktor isyan etti: “Daha önceki saldırılarda da buradaydım ama bu vahşeti hiç görmedim.” Aynı doktor daha önce de Obama’ya bir mektup göndermiş, kendileriyle bir gece geçirmelerini teklif etmişti.

İsrail katliamında yaralanan Filistinlileri tedavi eden, Obama’ya yazdığı mektupla gündeme gelen Norveçli Profesör Mads Frederick Gilbert korkunç manzarayı Akşam’a özetledi.

Gazze’deki Şifa Hastanesi’ne gelen yüzlerce sivili tedavi eden Gilbert, “Birçok savaş bölgesinde sivillere tıbbi müdahaleler yaptım hayatım ama bu denli büyük bir vahşet yaşandığına şahit olmadım” dedi. İşte alanında dünyaca tanınmımş bir isim olan ve yazdığı mektupla dünyada büyük yankı uyandıran Gilbert’in ağzından Gazze cehennemi:

– Geceleri öfkeden ve acıdan gözyaşları döküyorum. Lütfen birisi bu korkunç soykırımı durdursun. Bu daha fazla süremez.

– Bunlar insanlık dışı, hayvanca saldırılar. BM burada yaşananlara müdahale etmeli.

‘Ambulansları bile vuruyorlar’

– Aylardır maaş almadan ailelerini aynı saldırılarda kaybetmelerine rağmen kahramanca çalışan pek çok Filistinli sağlık görevlisi var.

– Hastanemizde ne yeterli tıbbi malzemeyle ilaç ne de elektrik, sedye gibi temel ihtiyaçlar var. Ambulanslarımızı bile vuruyorlar.

– Saat başı acil servis ünitesi insan kanlarıyla kaplanıyor. Biz temizliyoruz ama bir saat geçtikten sonra aynı sahneler tekrarlanıyor.

‘En kalpsiz insan bile haykırır’

– Bu hastanede bir gecesini geçiren dünyanın en kalpsiz insanı bile olsa bu savaşın durması için haykırır.

– Burada askeri bir operasyon değil sivil insanlar üzerinde her gün yeniden başlayan korku dolu vahşice bir katliam yapılıyor.

Bombaların hedefi çocuklar

– Filistin’de son birkaç günde durum çok dramatik hal aldı. Ordu artık Al Aksa gibi hastaneleri tanklarıyla bombalamaya başladı. Dün Al Aksa Hastanesi’nde acil müdahalede bulunduğum kadın ve çocukların durumunu görmek için gittiğimde hastane top saldırısına uğramıştı. 5 ölü 16 yaralı içinde maalesef benim acil müdahalede bulunduğum masum çocuklar ve kadınlar da bulunuyordu.

AKŞAM

Bir yanıt yazın