Perşembe , 25 Nisan 2024

Rapor veren doktor hedef gösteriliyor!

saglik-bakani-musavire-rapor-veren-doktor-hakkinda-konustu

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başbakanlık müşavirine rapor veren hekimin peşinen suçlu ilan edildiğini belirterek muayenede bulguların nasıl olduğunun doktorun sorumluluğunda olmadığını kaydetti

Birkaç gündür müşavire rapor veren ve aynı zamanda ATUDER üyesi olan hekimle ilgili Dernek Başkanından Medimagazin’e açıklama geldi.

Açıklamada hekimin olayların içine çekilmeye çalışıldığı ve hedef gösterildiği ifade edilirken “Bu konuyla ilgili olarak öncelikle olayın soruşturulmasına karşı olmamakla birlikte meslektaşımız bir gün önce ‘’doktor aranıyor ‘’daha sonra ‘’doktor bulundu’’ şeklinde merkez medyada isim ve soyadı ve çalıştığı yerle birlikte haberlere konu yapılmış, bir nevi yargısız infaz yapılarak peşinen suçlu ilan edilmiş ve sahtekarlıkla suçlanmış böyle hassas bir zamanda öfkeli bir kitleyle karşı karşıya getirilmiştir” denildi.


TTB’nin gösterdiği tavrı da eleştiren ATUDER Başkanı Başar Cander “Meslek odalarının öncelikli görevi meslektaşlarının hak hukukunu korumak olması gerekirken bu konuda tutunulan tavrı kamuoyunun değerlendirmelerine sunuyoruz” dedi.

Acil servise başvuran hastaların kimliğine ve makamına ve suçlu olup olmadığına bakılmaksızın tedavi hizmetleri verilmekte ve ihtiyacı olanlara istirahat raporu verilebildiğ kaydedilen açıklamada “Bu hak kanunen tüm hekimlere verilmiştir. Travma geçirdiğini ifade eden kişiler için bu konu adli kayıtlara alınmakta , işin bu boyutuyla emniyet birimleri ilgilenmektedir. Muayene sonucundaki bulgular da kayıt altına alınmaktadır, bunların nasıl olduğunun tespiti görevli doktorun işi değildir” denildi.

Bir yanıt yazın