Cuma , 29 Mart 2024

O doktor sorgulanacak

Soma’da Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine yönelik yapılan protestolarda yere düşen saldırgan bir vatandaşa tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’e rapor veren doktorun, sahte rapor verme iddiası ile 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağı açıklandı.

Soma’daki maden faciasının ardından Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ziyaretine yönelik yapılan protestolarda yere düşen bir vatandaşa tekme atan Başbakanlık Müşaviri Yusuf Yerkel’in sağ dizindeki kızarıklık ve yumuşak doku şişliği tanısıyla rapor aldığı belirlendi.

TTB sahte rapor verme iddiası ile doktora 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı. Yerkel’in, Soma’da yere düşen bir vatandaşa tekme atmasının ardından AKP sözcüleri 7 günlük iş göremez raporu aldığını açıklamıştı.

Tekme öncesinin görüntüleri ortaya çıktı – VİDEO 

Radikal gazetesinin haberine göre Yerkel, Soma’da Başbakan Erdoğan’ın yanında protestocuya tekme attığı gün olan 14 Mayıs’ta saat 20.00’de sağ dizde şişlik ve ağrı şikâyetiyle Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek doktor Ş. G.’a muayene oldu. Yerkel, muayenede, sağ dizindeki ağrı ve şişliğin düşme nedeniyle oluştuğunu söyledi. Sağ dizinin filmi çekildikten sonra Yerkel’e yedi gün iş göremezlik raporu verildi. Yerel’in sağlık raporunda şu tespitler yer aldı: “Sağ dizde yaklaşık 10×10 cm. ödem (sişlik), ekimoz (kızarıklık) ve yumuşak doku şişliği, sol omuz ve göğüs ön yüzde ekimoz ve yumuşak doku şişliği mevcuttur. Extremite (kol ve bacak) hareketlerinde hassasiyet ve yürümede güçlük mevcut olup hastada yaygın yumuşak doku travması mevcuttur. Hastaya 7 gün iş göremezlik raporu verilmiştir.”

TTB Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, Ankara Tabip Odası’nın disiplin soruşturması yürüteceğini, Ş. G. ’nın sahte rapor vermekten 15 günden 6 aya kadar uzanan meslekten men cezasıyla sorgulanacağını açıkladı. Ankara Tabip Odası’nın verdiği cezaya hekimin itiraz etmesi halinde konunun Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu tarafından değerlendirileceğini belirten İlhan, onur kurulunun da meslekten men cezası vermesi halinde hekimin, İdare Mahkemesi’ne itiraz hakkı bulunduğunu anımsattı. Soruşturmanın hastanenin bilgi belgeleri vermesi halinde çok kısa sürede sonuçlanacağını belirten İlhan, bazen hastanelerin bilgi belgeleri vermeye geciktirebildiğine dikkat çekti.

Kaynak: Cumhuriyet

Bir yanıt yazın