Cuma , 19 Nisan 2024

Sağlık Bakanı: “Bu milletin hak ve hukukunu kimseye teslim etmedik ve etmeyeceğiz”

171765

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Açıklaması

“11 yıllık iktidar dönemimizde bütün güç odaklarına, nereden gelirse gelsin, ister içeriden ister dışarıdan, ister ABD’den ister AB’den, ister Almanya’dan ister Fransa’dan, ister İsrail’den isterse de okyanus ötesinden, nereden gelirse gelsin, hiçbir güç odağına bu milletin hak ve hukukunu teslim etmedik.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “11 yıllık iktidar dönemimizde bütün güç odaklarına, nereden gelirse gelsin, ister içeriden ister dışarıdan, ister ABD‘den ister Ab‘den, ister Almanya‘dan ister Fransa‘dan, ister İsrail‘den isterse de okyanus ötesinden, nereden gelirse gelsin hiçbir güç odağına bu milletin hak ve hukukunu teslim etmedik ve etmeyeceğiz” dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Tarsus Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Ak Parti kurulduğu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın, “partinin milletin olduğunu, partiyi belirli güç odaklarına güvenerek kurmadıklarını ve Türkiye‘de artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını” söylediğini hatırlattı.

İktidar dönemlerini anlatan Müezzinoğlu, “11 yıllık iktidar dönemimizde bütün güç odaklarına, nereden gelirse gelsin, ister içeriden ister dışarıdan, ister ABD‘den ister Ab‘den, ister Almanya‘dan ister Fransa‘dan, ister İsrail‘den isterse de okyanus ötesinden, nereden gelirse gelsin hiçbir güç odağına bu milletin hak ve hukukunu teslim etmedik ve etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, milletin desteğiyle ülkeye siyasi istikrarı kazandırdıklarının altını çizerek, bunun da ekonomik istikrarı getirdiğini ve başarıların altında bunun yattığını söyledi.

11 yıl önce sağlık alanında rüyada bile görülse inanılmayacak şeyleri hayata geçirdiklerini anlatan Müezzinoğlu, “Uzay üssü gibi bu merkezleri size istikrarlı bir yönetimle sağladık. Ekonominin istikrarını koruduğumuz için sağlayabildik.” diye konuştu.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan‘ın, konuşmasında “Biz SSK primlerini hem işçi hem kendi adımıza yatırdık ama ne İsa’ya ne de Musa’ya yaradı” dediğini anlatan Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Bir eksiği var. Kılıçdaroğlu‘na ve yandaşlarına yaradı, çünkü o dönemde o SGKgenel müdürüydü ve bütün yolsuzluklar orada yapılıyordu. Yarayan birileri vardı. Milleti hortumluyorlardı. Millet 5 ilacından 3’ünü alamazken o ve onun yandaşları milleti hortumluyordu. O nedenle bu millet bunun ağır bedellerini ödedi. Millet ‘cambaza bak cambaza’ diyerek bankaların nasıl hortumladığını biliyor.”

Müezzinoğlu, milletin o günleri bir daha yaşamak istemediğini ve o günleri yaşatmak isteyenlere 30 Mart’ta derslerini vereceğini ifade etti.

2002’de 20 bin insana 1 poliklinik odası düştüğünü, günümüzde 2 bin kişiye 1 poliklinik odası düştüğünü bildiren Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

“Ey Kılıçdaroğlu, ey milliyetçi geçinen Bahçeli, bu milleti sevebilirsen, bu milleti dert edinebilirsen, bu milletin imkanlarını millete döndürme derdin varsa bu hizmetler geliyor, yoksa gelmez. 2002 yılında bu ülkenin toplam ambulans sayısı 630’du. Sonra 1 yılda Sağlık Bakanlığı olarak illere dağıtımını yaptığımız ambulans sayısı bin 210. Ey Kılıçdaroğlu bunlar lafla olmuyor. Bunlar dedikoduyla, bunlar kasetlerle olmuyor, bunlar iftiralarla olmuyor. Bu gece gündüz çalışarak Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde oluyor. Sen 2002 yılında veya senin SGK Genel Müdürü olduğunda ambulans helikopter görebiliyor muydun?”

Müezzinoğlu, 2002 yılında yaklaşık 110 bin vatandaşın sağlık için yurtdışına giderek 1,5 milyon dolar tedavi parası harcadığını belirterek, geçtiğimiz yıl ise 480 bin yabancıya sağlıkta Türkiye’de 2,5 milyar dolar karşılığı hizmet verildiğini bildirdi.

Son 10 yıldır başı dik bir şekilde hizmet verdiklerini anlatan Müezzinoğlu, “Gerekirse Amerikaya’da duruşumuzu gösteririz, İsrail‘e de, Almanya’ya da, okyanus ötesine de gösteririz. Biz Allah’tan başka kimseye teslim olmayan, sandıktan başka da kimseden emir almayan bir siyasi anlayışın mensuplarıyız” dedi.

Müezzinoğlu ayrıca, ağız sağlığı için 10 milyon diş macunu ve fırçası dağıtımı başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise milletin desteği olduğu sürece Allah’tan başka kimsenin önünde eğilmeyeceklerini, hiçbir kuvvetin de kendilerini eğmeye gücünün yetmeyeceğini söyledi.

Ak Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun da ağız ve diş sağlığı merkezinin tüm inşaat süreçlerini yakından takip ettiğini anlattı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da “sağlıklı insan sağlıklı nesil” anlayışıyla böyle bir tesisin Tarsus‘a kazandırıldığını aktardı.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, beraberindekilerle merkezin açılışını yaptı. –Mersin