Perşembe , 18 Nisan 2024

Üniversite Hastanesi yan dallarda doktor bulamamaktan şikayetçi

10252_cumhuriyet_universitesi_saglik_hizmetleri_uygulama_ve_arastirma_hastanesi_2_2 10252_cumhuriyet_universitesi_saglik_hizmetleri_uygulama_ve_arastirma_hastanesi_2_2
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesi olarak hastalara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirterek, yan dallarda doktor bulmamaktan yakındı.
Üniversite Hastanesi yan dallarda doktor bulamamaktan şikayetçi

Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe de hastane olarak diğer illere sevk edilen hastaların yarısının çocuk hastalıklarıyla ilgili olduğuna dikkat çekerek, “Çocuk bölümünde yan dalımız yok, Hocalar niye burada tutulamıyor, niye Sivas’a gelmiyor, bunun üzerinde durmamız gerekiyor.” dedi.

Prof. Hizmetli, Başhekim Prof. Gökçe, Rektör Danışmanı Prof. Ayan ve Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Özdemir, hastanede yapılan çalışmalar konusunda bilgi vermek üzere basın mensuplarıyla bir araya geldi. Rektörlük Senato Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan Prof. Dr. Sami Hizmetli, 1974’te inşa edilen hastanenin fiziki koşullarını iyileştirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatarak, “Bu konuda Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, yeni bir hastane binası yapılması konusunda projesi var. Bunun fizibilite çalışmaları yapıldı. TOKİ ile en kısa sürede 800 ila bin yataklı bir hastane anahtar teslimi yapılacak.” diye konuştu.

“YANIK MERKEZİ YAKINDA AÇILACAK”

Yoğun bakım üniteleri yanında 76 yataklı yeni yoğun bakım ünitesini hizmete açacaklarını kaydeden Hizmetli, “Bölgeye hitap edecek yanık merkezimiz, yakın zamanda hizmete açılacak ve bölgeye hitap edecek. Yeni MR cihazımız hizmete açıldı ve burada gece 24.00’e kadar MR çekilecek ve vatandaşlarımızın mağdur olmasını önleyeceğiz. Sıcak Çermik’teki hastanemizde tüm yatakları yeniledik. Duşakabinlerine varıncaya kadar modern şekilde hizmete devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“GİTMEK İSTEYEN HOCALARI BURADA TUTAMIYORUZ”

Sami Hizmetli, hastane olarak 87 profesör, 42 doçent ve 48 yardımcı doçent ile hizmet verdiklerini belirterek, Sivas’a yan dalda neden uzman gelmediği veya başka dallarda hocaların neden şehirden gittiğinin merak edildiğini aktararak,“Kimisi çocuğunun eğitimini sebep gösteriyor, kimisi ekonomik olarak tercih ediyor. Kimisi de kişisel olarak sosyal boyuttan dolayı gidebiliyor. Yan dallar ile ilgili Sağlık Bakanlığı’ndan taleplerimiz oldu, onunla ilgili olarak rektörlüğümüzün çalışmaları devam ediyor.” ifadesini kullandı.

TÜP BEBEK MERKEZİ AÇILIYOR

Başhekim Prof. Dr. Gökhan Gökçe de tüp bebek merkezi açacaklarını belirterek, “İki aylık dönem içerisinde şu anda çalışmalarının yüzde 80’i tamamlanmış bir Tüp Bebek Merkezi açmak. Bildiğiniz gibi tüp bebek merkezi Sivas’ta uzun yıllardır hiç olmayan ve bu hastaları Ankara’ya Kayseri’ye gönderdiğimiz durumlar oluyordu. Hastalarımız giderken gerçekten çok perişan oluyorlar bunu hepimiz biliyorduk. Bu nedenle tüp bebek merkezini 1-2 aylık dönem içerisinde açmayı planlıyoruz.” dedi.

Bölgede Onkoloji Hastanesi bulunmadığını söyleyen Prof. Gökçe, şöyle devam etti: “Bizde var olan onkoloji merkezimizdeki yatak eksikliğini çözmek için yataklı Onkoloji Ünitesi’nin oluşturulmasıdır. Bu konuda çalışmalarımız başladı. Bazı alt branşlardaki eksiklerimizi de tamamlamak için çalışmalarımız başladı.” şeklinde konuştu. Prof. Gökçe, hocalara muayene ya da ameliyat olmak isteyen vatandaşların CÜ’ye gelebileceklerini belirterek, “Bu konudaki yasa yürürlüğe girdi. Vatandaşlarımız, mesai saati dışında özel muayene olabilirler. Şehir merkezinde de öğretim üyelerine daha rahat ulaşılabilecek bir poliklinik açılmasını planlıyoruz.”

“YAN DALLARDA DOKTOR BULAMIYORUZ”

Başhekim Gökçe, en büyük sorunlarının, olmayan branşlarda hastaları diğer illere göndermek zorunda kalmaları olduğuna dikkat çekerek, “Hocalar niye burada tutulamıyor? Niye Sivas’a gelmiyor? Hastane olarak 4 bin sevk yapılıyorsa, 2 bin 200 tanesi çocuk hastalıklarıyla ilgili, yan dalımız yok. Bizim şehir olarak olmayan branşları nasıl getiririz. Sadece bu bizimle değil, sosyal durumuyla da ilgili, gelen kişi burada uzun süre kalmıyor. Büyük şehirlerde daha iyi imkanlar bulunca orayı tercih ediyor. Bizim bunun üzerinde yoğunlaşmamız gerekiyor.” görüşünü dile getirdi. Toplantıya katılan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Semih Ayan ve Hastane Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Levent Özdemir de sağlık çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Bir yanıt yazın