Cumartesi , 20 Nisan 2024

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU, KUVEYT SAĞLIK BAKANI AL-OBAİDİ İLE GÖRÜŞTÜ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kuveyt’de ki sağlık hizmeti almak isteyen Kuveytli vatandaşların da, Türkiye’de sağlık hizmetleri alabilmeleri adına değerlendirmeler yaptık” dedi.

1969221_634167123285353_1006504868_n  Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Kuveyt’de ki sağlık hizmeti almak isteyen Kuveytli vatandaşların da, Türkiye’de sağlık hizmetleri alabilmeleri adına değerlendirmeler yaptık” dedi.Sağlık Bakanı Müezzinoğlu çalışma ziyareti çerçevesinde Türkiye’ye gelen Kuveyt Sağlık Bakanı Ali Saad Al-Obaidi ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Türkiye Cumhuriyeti devleti ile Kuveyt devletinin diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 50’nci yıl dönümü olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, “Kuveyt’in milli günü o nedenle de ayrıca mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Kuveyt ile gerek siyasi gerek ekonomik ilişkilerimiz oldukça gelişmiş durumda. 2012 yılı itibari ile ekonomik, ticari hacmimiz yaklaşık 600 milyon dolar, ümit ediyorum ki 2013 rakamları önümüzde yok ama bu 2014-2015 yıllarında daha çok iyi noktalara gitmesini temenni ediyoruz” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, “Siyasal anlamada her iki devlet, hükümetler arasındaki ilişkilerle de bölge politikalarında Filistin, Irak, Suriye politikaları olsun ortak bir bakışa sahip olmalarını ayrıca ilişkilerimizin dinamiklerini oluşturuyor. Sağlık alanında da 2008 yılında imzaladığımız sağlıkta işbirliği anlaşmasını bugün daha nasıl aktif hale getirebiliriz değerlendirmeler yaptık. Sağlık turizmi ve Kuveyt’de ki sağlık hizmeti almak isteyen Kuveytli vatandaşların da, Türkiye’de sağlık hizmetleri alabilmeleri adına değerlendirmeler yaptık. Bugünden itibaren her iki bakanlıkta ortak çalışma komisyonu kurarak önümüzdeki 3 ay içerisinde hangi konu başlıklarında, neleri yapabiliriz diye hazırlık yapacak. Sonra bizde bakanlar düzeyinde değerlendirmeler yaparak önümüzdeki dönemin projelerini, yol haritasını belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Â