Perşembe , 28 Mart 2024

Yüzlerce doktor ve öğretmen maaşına icra şoku

doktor
Çukurova Üniversitesi’nin çeşitli fakültelerinden 1999 ila 2004 yılları arasında mezun olanlar, farklı şehirlerde iş hayatına atıldıktan yıllar sonra maaşlarına gelen icra kesintisiyle şok olduklarını iddia etmişlerdi…

Mmurlar.net Sitesine 23 Ocak 2012 tarihinde Yüzlerce doktor, öğretmen, bankacı ve yöneticilerin maaşlarına icra şoku başlıklı İHA Haber Ajansıkaynaklı haberde, Çukurova Üniversitesi’nin çeşitlifakültelerinden 1999 ila 2004 yılları arasında mezun olanlar, farklı şehirlerde işÂ hayatına atıldıktan yıllar sonra maaşlarına gelen icra kesintisiyle şok olduğuna; öğrencilik dönemlerinde, bir kitabevinden taksitle senet karşılığı ders kitabı aldıkları ve parasını ödemedikleri gerekçesiyle haklarında haciz işlemi başlatılan yüzlerce kişi, “Dolandırıcılık” iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ve kimi mağdurlar senet imzalamadıklarını ileri sürerken kimileri kitabevinden alışveriş yapmadıklarını iddia etmişlerdi.

 Kitapevi mağdurları, yıllar sonra maaşlarına gelen icra kesintisiyle şok olduklarını ve mağduriyetlerinin devam ettiğini belirtiyorlar.

Facebook’taki grubun duvarında yer alan bir kaç paylaşım ise şöyle;

Senar A.: “Arkadaşlar,

Ben yeni mağdurlardan biriyim. Senedimin orijinalini bugun gördüm, gerçekten kendi imzam ve yazım. İlginç olan senedin çok yeni durması. Bildiğim kadarıyla senetlerin basım tarihlerinin kayıtları tutulur, oradan birşey çıkar mı acaba???”

Halit D.: “arkadaşlar bizede gecen hafta cuma günü geldi,470tl 2005 yılında alışveriş göstermişler,mezuniyet 2003 o gün mardinde öğretmendik..”

Deniz E. Ö.: “2001-2008 yılları arası Çukurova’da okudum ve imzaladığım tek senet balcalı hastanedeydi oda sene 2002 borcu ödedim ama senedi geri aldımmı hatırlamıyorum şimdi 2006 tarihli bi senetle ilgili icra emri geldi ve ………

Selçuk E.: “Merhaba,

Ben de mağdurlardan biriyim. Salı günü icra kağıdı gelince konuyla ilgili araştırma yaptım. Bazı arkadaşlar vasıtasıyla bu grubu buldum. Senedin fotokopisini inceledim. Ben Ç.Ü. 2001 yılı mezunuyum. Senedin düzenlenme tarihi 08/05/2005.. Ödeme (Tediye) tarihi 21/12/2011 No:711

Gıyas T.: “Arkadaşlar öncelikle herkese iyi akşamlar. Gruba yeni katilabildim. Başıma gelmese olaylardan hiç haberdar olmayacaktim. Uzatmayayım bana da avukatın söylediği baki kitap evinden bir şeyler almışsın ve senet imzalamış olay bundan ibaret demesiyle ben b. kitap evini buldum. Sahibinin asıl ismi a. y. Olayı kendisine anlattım. Elindeki listede 372 kişi oldugunu ve bunların kendisine gerçekten borçlu oldugunu söyledi. Defter kayıtlarına ve makbuzlarina baktım Acaba benim ve eşimin kaydı varmı diye hiç bir ize ulaşamadım. Bana tebliğ edilecek senet ve evraga ulaştım. Uzerinde T. D. asıl senet sahibi ve M. B. ciro edilen kişi olarak görünüyor. Bu şahıslarında baki kitap eviyle ilgisi olmadığı nı soyledi b. y. Şimdi ben de bu olayı en sonuna kadar götüreceğim ama benim bahsettiğim isimlerden elinde senedi olan var mi yok mu bilmiyorum. Bu arada ben Adana’da yım, sormak istediğiniz birşey olursa yardım ci maya çalışırım.”

 

Fatma A.: “Merhaba arkadaşlar.2010 yılı mağdurlarından biri olarak belirtmem gerekiyor, bu grup malum şahıslar ve avukatlar tarafından takip edilmektedir.(daha önceki şikayetlerimizde grubu delil olarak kullanmıştık) buradaki paylaşımlarımıza dikkat edelim ve moral bozucu olumsuz yorumları dikkate almayalım lütfen”

 

Ozlem U.: “herkese merhaba, ben Ankara’da yaşıyorum ve Çukurova üniversitesinde okudum. Bu gün evime bir icra kağıdı geldi ve baki kitap evinden yaptığı 465t lik alışverişe(sözde) dair borç.tabi üzerine bir sürü eklemeyle 867t gibi bir borç. avukatı aradım sekreteri bana izmamın olduğu bir senedi bana e mail yoluyla gönderdi. adres benim el yazıma benziyor ancak imzadan emin değilim. zaten üst kısımı başkası doldurmuş yani kılıfına uydurmuşlar . b. kitap evini arayıp sorayım derken sizlere ulaştım ve yalnız olmadığımı gördüm. Şule hanımı yaptığını hepimiz yapalım ve ne yapacaksak ortak hareket edelim derim. bu parayı ödemeli miyim (her koşulda mücadele edeceğim), itiraz mı etmeliyim. itiraz etmek pek sonuç getirmeyecek gibi”

 

Memurlar.Net