Perşembe , 18 Nisan 2024

Suriyeliler, Şanlıurfa’da Hastane Kurdu

suriyehastaneurfa

Suriyeli 18 doktor, Şanlıurfa’da 3 katlı bir apartmanı kiralayarak hastaneye çevirdi. Kuvety’ten aldıkları maddi destekle hastane kuran Suriyeliler; göz, dahiliye, diş, cildiye, fizik tedavi ve kadın hastalıkları olmak üzere birçok alanda sağlık hizmeti sunuyor. Eyyübiye Mahallesi’nde kurulan hastanede Suriyelilerin yanı sıra mahalleli de tedavi oluyor. Burada doktorlardan bazıları gönüllü çalışırken, bazılarının maaşlarını ise Kuveyt karşılıyor.

Hastane içinde kurulan eczaneden hastalara ücretsiz ilaç veriliyor. Günlük yaklaşık 250 hastanın başvurduğu hastanede son teknoloji kullanılıyor. Göz doktoru ortalama günlük 15 kişiyi tedavi ettiğini belirtirken, diş doktoru ortalama muayene etiği hasta sayısının 20 ile 30 arasında değiştiğini aktardı. Hastaneye gelen Suriyeli hastalar da oldukça memnun olduğunu ifade ediyor. Sağlık İl Müdürlüğü ise Suriyeliler tarafından açılan hastanenin kontrol edileceğini açıkladı.

Konu ile ilgili konuşan Hastane Başhekimi Jalal Albuttı, şöyle dedi: “18 doktorumuz var. Suriyeli kardeşlerimize ücretsiz yardım ediyoruz. İlaçlarımız Kuveyt tarafından karşılanıyor. Birçok alanda uzmanlarımız var. Hastanemiz 08-15 arası hizmet sunuyor. Birçok hasta yararlanıyor. Türkiye’ye de teşekkürlerimizi bildiriyoruz.”

Cihan

Bir yanıt yazın