Cuma , 19 Nisan 2024

Çifte cinayette son mesaj, aranan kocadan mı?

doktorcinayeti
Adana’da geçen çarşamba günü bir doktorla genç bir kadının 10 dakika arayla öldürüldü. Polis, ‘kadının doktorla ilişkisini öğrenen’ kocasının fail olarak arandığını açıkladı ve bir SMS’i kanıt gösterdi. Adana Tabip Odası’nın ise buna itirazı var.

ADANA – Adana’da 44 yaşındaki Dr. Cengiz Ünal ile 34 yaşındaki Semra Ok’un geçen çarşamba günü 10 dakika arayla öldürüldüğü çifte cinayeti araştıran polis, ilginç bir ayrıntıya ulaştı. Doktor Cengiz Ünal’ın cep telefonuna Semra Ok’tan geldiği belirlenen mesajlardan sonuncusunu, şüpheli olarak aranan kocanın gönderdiği ve ilişkiyi öğrendiği anlaşıldı. Her iki cinayetin şüphelisi olarak aranan 40 yaşındaki Natyullah Ok’un yakalanması için, tüm illerdeki emniyet müdürlükleri, jandarma ve sınır karakolları uyarıldı.

Adana Tabip Odası ve Adana Aile Hekimleri Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada ise, Dr. Cengiz Ünal’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın devam ettiği hatırlatılarak, “Bir gizli ilişki bir aşk ilişkisi gibi verilmeye çalışıyor. Olayı tamamen insanlığa ve hekime yapılmış bir saldırı gibi değerlendirmemiz lazım. Bu konuda tüm bilgiler netleştikten sonra yorum yapılmasını istiyoruz” denildi.

Narlıca Aile Sağlığı Merkezi’nde görevli Aile Hekimi Dr. Cengiz Ünal, geçen çarşamba günü mesai bitiminde 57026 sokakta park ettiği otomobiline giderken, motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Dr. Cengiz Ünal’ın vurulmasından 10 dakika sonra ise 500 metre ileride bulunan Semra Ok’un evinden gelen çığlık sesleri üzerine ekipler yönlendirilirken, 3 çocuk annesi genç kadıntabanca ile öldürülmüş olarak bulundu.

Her iki olayı araştıran polis, cinayetin ‘gizli aşk’ ve ‘namus’ yüzünden işlendiğini belirledi. Semra Ok ile Dr. Cengiz Ünal’ın aynı tabancadan çıkan kurşunlarla öldürüldüğü anlaşıldı. Cinayetin de Semra Ok’un, Kuzey Irak’ta inşaat şirketinde çalışan kocası Natyullah Ok tarafından gerçekleştirildiğini belirlendi.

Olaydan sonra öldürülen Dr. Cengiz Ünal’ın cep telefonunu inceleyen polis, Semra Ok’un gönderdiği anlaşılan mesajları buldu. Dr. Ünal ile Ok arasında karşılıklı olarak yapılan toplam onlarca mesaj ile görüşme olduğu kaydedildi. Mesajların ise aşk içerikli olduğunu ortaya çıkaran polis, bir de ilginç ayrıntı tespit etti.

İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNDU

Olaydan bir hafta önce ilaç içip intihar girişiminde bulunan ve özel bir hastanede tedavi gören Semra Ok’un telefonundan gönderilen son mesajın, çifte cinayetin şüphelisi olarak aranan koca Natyullah Ok tarafından yazıldığı anlaşıldı. Natyullah Ok’un, Dr. Cengiz Ünal’a gönderdiği mesajda, eşi ile aşk yaşadığını öğrendiğini ilettiği belirlendi.

Soruşturma sırasında Semra Ok’un Dr. Cengiz Ünal’ın diş hekimi olan babasının muayenesinde çalıştığı da tespit edildi.

Polis cinayet şüphelisi koca Natyullah Ok’u yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

HEKİMLER: İNSANLIĞA VE HEKİME YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR

Adana Tabip Odası (ATO) ve Adana Aile Hekimleri Derneği ise ortak açıklama yaparak, Dr. Cengiz Ünal’ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın devam ettiğini, yazılan haberlerdeki bilgilerin doğru olmadığını savundu.

Oda bahçesinde düzenlenen toplantıda konuşan ATO Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, “ Gazete ve televizyonlarda bu konu saptırılarak verilmeye çalışıyor. Sanki ortada bir sürü mesajlar varmış gibi verilmeye çalışılıyor. Yapılan araştırmalarda diğer öldürülen kişiye karşı gönderilmiş bir mesaj yoktur. Bir gizli ilişki bir aşk ilişkisi gibi verilmeye çalışıyor. Olayı tamamen insanlığa ve hekime yapılmış bir saldırı gibi değerlendirmemiz lazım. Bu konuda tüm bilgiler netleştikten sonra yorum yapılmasını istiyoruz” dedi.

Adana Aile Hekimleri Derneği Başkanı Kadir Tuncel ise yazılan haberlerin değiştirildiğini belirterek, cinayeti emniyet ve Valilikten takip ettiklerini söyledi. Toplantıya katılan Dr. Emine Elitaş ise yaşamını yitiren Dr. Cengiz Ünal ile mesai arkadaşı olduklarını belirterek, “Cengiz, benim kaç yıllık arkadaşım, biliyorum. Ölen kadın da benim hastamdı. Oradaki eşinin kafasına takıntı yaptığı bir şeylerle böyle bir saldırıya uğradı arkadaşımız” dedi. Birlikte çalıştığı hemşiresi Zeliha Tan ise Dr. Cengiz Ünal’ın eşine, çocuklarına ve hekimliğe aşık olduğunu belirterek, yaşamını yitiren Semra Ok’la aşk ilişkisinin doğru olmadığını savundu.

FATİH KARAÇALI / DHA