Cuma , 19 Nisan 2024

Acillerde yeniden yeşil alan düzenlemesi

yesilalan
Özel, kamu ve üniversitelerden sağlık çalışanlarıyla iftarda bir araya gelen Müezzinoğlu, toplumda sevginin paylaşılmasının önemine işaret etti.

“SUT’ta güncelleme yapılacak”

Daha sonra katılımcıların sorularını yanıtlayanMüezzinoğlu, Çalışma ve Sosyal GüvenlikBakanlığınca SUT fiyatlarının güncellenmesi için geniş çaplı çalışma yürütüldüğünü, bunun yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Acillerle ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, bu birimlerin yeniden masaya yatırılmasında fayda olduğunu dile getirdi.

Acillerdeki yeşil ve kırmızı alanların ayrılması için çalışma başlattıklarını açıklayan Müezzinoğlu, “Aciller acil olmaktan çıktı ya da aciller acilin içinde kayboldu” değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir soruya karşılık aile hekimlerinin ayda 1-2 kez acillerde nöbet tutması için düzenlemeyegittiklerini anımsatan Müezzinoğlu, “Aile hekimlerinin acillerden kopmamasını istiyoruz. Bilgi ve birikimlerini kaybetmemeleri için bu sistem içinde tutmak yerinde olur” diye konuştu.

Memurlar.net

4 Yorumlar

  1. Aciller, acil polikliniklerine dönüştü. vatandaÅŸ kurnaz..!! kardiyolaji, dahiliye, bevliye polikliniklerine kontrole gelip tahlillerin öğleden sonra çıkmasını mı bekleyecek. yok tabii acil var… yok efendim göğsüm aÄŸrıyor tahlil yapılıyor 1 saatte tahlil çıkıyor. yok efendim karnım aÄŸrıyor tahlil rodgen derken iÅŸ 1 saatte sonuçlanıyor. insanlar beklemekten kaçınıyor. acilde iÅŸler hızlı ilerliyor diye kontrol tahlillerini kurnazlıkla, baÅŸkalarının hakkına tecavüz ederek, haklarını gasp pahasına acilde yaptırıyorlar. ilaç yazdırma merkezi. tansiyon ilacım bitti yaz doktor, aÄŸrı kesicim kalmadı yaz doktor. neden acil…!!! poliklinike gitip muayene ücreti ödememek için. yeÅŸil alan kırmızı alan yapıldı hepsi hikaye… enjeksiyon yapılıyor acil basılıyor, kalp krizi geliyor acil basılıyor aralarında hiç mi fark yok…? evet bu sisteme göre fark yok. öğle bir düzenleme getirilmeli ki.. acil servis sadece acil hastalara hizmet versin. ilk önce acil kavramının neler olduÄŸu vatandaÅŸlara anlatılmalı. herkesin hastası acil. bir trafik kazası vakasına müdahale eden hekime; başı aÄŸrıyan hastanın yakını benim hastam da acil neden benim hastaya öncelik vermiyorsunuz diye tartışma yaratabiliyor. insanlar bilinçlendirilmeli. acil servislerde kesin ve net yaptırımlar uygulanmalı.triyaj görevini tam yapmalı… hekimlerimizin performans deÄŸerlendirmeleride tekrar gözden geçirilmeli. acil servisin yoÄŸunluÄŸunu azaltacak ÅŸekilde düzenlemeler yapılmalı…

    • çok haklısınız. acil servisler kahvehaneye döndü. arrest olan hastaya müdehale ederken hasta yakını bile gelmiÅŸken ben de görüneyim diye acile giriÅŸ yaptırıyor. bu cehaletin bitmesi pek kolay olmayacak.

      • kaçın bu ülkeden:)) ÅŸaka yapmıyorum bu ÅŸartlarda çalışmak zor gün geçtikçe de zorlaşıyor…vatandaÅŸ ve halk kelimelerini artık duymak istemiyorum bir de bakanlık…kendimi antilop onları sırtlan sürüsü olarak görüyorum desem abartmış olmam…

Bir yanıt yazın