Perşembe , 28 Mart 2024

Sahte doktor yakayı ele verdi

doktor_hasta_yakini_tarafindan_yaralandi13692215240_h1029555

Güney Kore’de kendisini Harwad Üniversitesi mezunu bir doktor olarak tanıtan dolandırıcı, yakayı ele verdi.

Güney Kore’de ilginç bir dolandırıcılık hikayesi medyada geniş yer aldı. Kendisini Harwad Üniversitesi’nden mezun bir doktor olarak tanıtan dolandırıcı, sahte güzellik ilaçları satarak yaklaşık 50 bin dolar elde etti.

Piyasaya girmeden bir yıl öncesinde kendi sosyal medya sayfasında tıb ile ilgili İngilizce yazılar paylaşmaya başlayan dolandırıcı, bir sene boyunca terimlere çalışmayı da ihmal etmemiş. Lüks hastanelerden önlüklü fotoğraflar çekip sayfasına yükleyen sahte doktor, ABD’de eğitim görüp gelen Koreli doktorların forum sayfalarına da üye olmuş. Böylelikle gerçek doktorlarla bir kaç kez yardım faaliyetlerine de katılan dolandırıcı, tanıştığı kişilere plastik cerrahi üzerine uzman olduğunu söylemiş.

2011 yılından beri tanıdığı bir kadına sahte güzellik ilacı satarak 50 bin dolar elde eden sahte doktor, dolandırdığı kadına beraber ABD’ye gitme sözü de vermiş. ABD’ye gitme tarihinin yaklaşmasıyla şahsın ortalıktan kaybolması, dolandırılan kadını kuşkulandırmış. Kadının söz konusu olayı polise şikayet etmesi ile, dolandırıcı gittiği memleketinde kıs kıvrak yakalandı. Emniyetten alınan bilgiye göre, sahte doktorun telefon listesindeki diğer kadın isimler üzerinden başkalarını da kandırıp kandırmadığı araştırılıyor.

Bir yanıt yazın