Cuma , 29 Mart 2024

Acildeki doktor yoğunluktan izin kullanamıyor

acil

Mardin’in Midyat Devlet Hastanesi’nde acil polikliniğinde pratisyen doktor yetersizliği yaşanıyor. Günde ortalama 400 hastaya hizmet veren acil serviste verimli hizmet vermek mümkün değilken, Dr. Feyyaz Bay, â€œİş yoğunluğu ve insanlara yeterli hizmet veremediğimden istifa ettim” şeklinde konuştu.

Midyat Devlet Hastanesi acil servis hizmetlerinde 3 doktor bulunurken, ataması gerçekleşen pratisyen hekimlerin hasta yoğunluğu ve verimli hizmet verememeden dolayı istifa ettikleri belirtiliyor.

İHA‘nın haberine göre, hekim yetersizliğini doğrulayan Acil Servis Sorumlularından Opr. Dr. Gamze Kızıltan, “Yeterli pratisyen doktor olmadığı için hem 112 ambulansla çıkıyor hem de acil servis nöbetini uzman hekimler tutuyor. Uzman hekimlerimiz bu durumda poliklinik hizmetleri aksıyor” diye konuştu. Hastanenin bir tek anestezi uzmanı olduğunu hatırlatan Kızıltan, anestezi uzmanının ambulansla sevke çıktığında hastanede ameliyatlar dahi durduğunu işaret ediyor.

Acil Servis Sorumlularından Uzm. Dr. Esin Doğan ise pratisyen hekimlerin izin kullanmakta dahi zorlandıklarını hatırlatarak, vatandaşlara verimli olamadıklarını belirtiyor. Acil serviste günde ortalama olarak 400 hasta bakılırken, Suriyeli sığınmacıların Midyat’a yerleşmelerinden sonra bu sayının 500’ü aştığı öğrenildi.

Suriyelilerin sayısı kampta 3 bini aşıyor. Acil durumlarda hastanenin acil servislerinden faydalanıyorlar. Hastanede yaşanan olumsuzlukların ilgili mercilere iletildiği, mevcut sorunlar yüzünden vatandaşların zor durumda kaldığı kaydedildi.

Hastanenin acil servis polikliniğinde göreve atanan pratisyen doktorlardan Dr. Feyyaz Bay, â€œİş yoğunluğu ve insanlara yeterli hizmet veremediğimden istifa ettim.” şeklinde konuştu.

 

haber.sol