Cuma , 29 Mart 2024

HASTA EVİNDEYKEN DOKTORU SONUÇLARINA BAKABİLİYOR

ambulansmail

Dünyada M2M adıyla bilinen Makineden Makineye Teknolojisi Türkiye’ye geldi. Sistem, araç ile kaza yaptığınız anda sağlık kuruluşu ve polis ekiplerini otomatik olarak bilgilendiriliyor.

Amsterdam merkezli Gemalto şirketi, dünyanın en gelişmiş şehirlerinde kullandığı M2M sistemini Türkiye’ye getirdi. sistem, ormanlarda yangınların, yasadışı yollarla ağaç kesme olaylarını anında yetkililere bildirilerek olay mahalline hızla yönlendirme yapabiliyor.

Sitem doktorların uzaktaki hastalarının taşınabilir cihazlardan gönderdikleri tıbbi bilgileri görebiliyor. Makineden Makineye adı verilen teknoloji sayesinde otomobil çalınsa dahi yerini tespit edilebiliyor. Ayrıca kaza anında araçta yetkililere bilgi verilemediği anda otomatik olarak devreye giren sistem sağlık kuruluşu ve polis merkezini de bilgilendiriyor.Ağaçların içerisine yerleştirilen Gemalto çipleri sayesinde yangınlarda itfaiye ekipleri anında bilgilendiriliyor. Bu sistem sayesinde Türkiye’nin ciğerleri olarak bilinen orman yangınlarına erken müdahale edilerek zararın en az olması hesaplanıyor.

HASTA EVİNDEYKEN DOKTORU SONUÇLARINA BAKABİLİYOR

Aynı şirketin ev tipi sağlık izleme sistemleri de ilgi çekiyor. Sistem, hastanın o anki durumunu değerlerle birlikte doktoruna bildirebiliyor. Kablosuz modüllerle çalışan sistem, hastanın sağlığıyla ilgili net bir tablo sunuyor ve tıbbi değerler daha sık ölçüldüğü için daha eksiksiz bir değerlendirme sağlanmış oluyor. Bu da daha iyi bir tedavi ve artan kalite anlamına geliyor. Düzenli izleme, diyabet gibi hastaneye yatışı gerektiren hastalıkların kontrolleri de uzaktan yapılabiliyor.

Kenthaber

Bir yanıt yazın