Cuma , 19 Nisan 2024

Darp edilen doktor yoğun bakımda

130705_doktordarp.hlarge

ADANA – Merkez Yüreğir ilçesindeki özel bir hastanede görev yapan kadın doğum uzmanı operatör doktor Özgür Kaya Selçuk, kontrollerini yaptığı 34 haftalık hamile Selma İ’nin bebeğinin ölü olduğunu tespit etti.

Bunun üzerine kadını tedavi altına almak isteyen doktor ile hasta yakınları arasında tartışma çıktı.

Çıkan tartışmada başından darp edilen doktor, meslektaşlarının yaptığı ilk müdahalenin ardından başka bir hastaneye sevk edilirken, olayla ilgili 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Doktor Selçuk’u tedavi gördüğü hastanede ziyaret eden Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Ali İhsan Ökten, yaptığı açıklamada, üzücü bir olayın yaşandığını söyledi.

Hastanın uzun süreden doktor tarafından takip edildiğini anlatan Ökten, şöyle konuştu:

”Doktor arkadaşımız hastasının bebeğinde sağlık sorunu olması üzerine Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine sevk ediyor. Orada bebeğin gelişme geriliği sonucu öldüğü belirtiliyor. Hamile kadını yakınları tekrar arkadaşımızın bulunduğu hastaneye getiriyor.

O da ultrasonografi ile baktığında bebeğin ölü olduğunu söylüyor. O sırada tıbbi işlem yapmak isterken hasta yakınlarının saldırısına uğruyor. Sol gözünde görme kaybı mevcut. Ayrıca hayati tehlikesi mevcut. Burada yoğun bakıma alınıp, gözetim altında tutularak tedavisine devam edilecek. Maalesef yaşadığımız üzücü bir olay.”

Bu arada, darp edilen Özgür Kaya Selçuk, elsiz olarak dünyaya gelen bebeğin engelli olduğunu ultrasonda görmediği iddiasıyla hakkında görevi ihmal suçundan açılan davada iki gün önce beraat etmişti.

ntvmsnbc

Bir yanıt yazın