Salı , 16 Nisan 2024

Tunceli’de Gazdan Etkilenen Doktor Ve Hemşireler Maske İle Çalıştı

maske

TUNCELİ’de Taksim Gezi Parkı’nı protesto eden göstericiler, cadde ve sokaklara barikatlar kurup ateş yaktı. Polis karakolunu taşlayıp banka camlarını kıran göstericiler, gaz bombası ve tazyikli su ile dağıtıldı. Devlet Hastanesi çevresindeki olaylarda atılan gaz bombalarında hastanede yatan hastalar ve görevliler etkilendi. Doktor ve hemşireler maske takarak görev yapmaya çalıştı.

Tunceli’de Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto gösterilerinin üçüncü akşamında olaylar çıktı. Bu akşam saatlerinde yaklaşık 700 kişilik grup Cumhuriyet Caddesinde toplandı. Cadde üzerine barikatlar kurup ateşler yakan göstericilerden bazıları cadde üzerinde bulunan bankaların camlarını taş atarak kırdı. Göstericiler 20 metre kadar yaklaştıkları Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi’ni de taş yağmuruna tuttu.

Polis, barikatlar kurup taş atan göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaşanan arbede saat 22.30’a kadar devam ederken, atılan gazlardan etkilenen bir çok vatandaş Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Kentte olaylar göstericilerin kaçtığı bölgelerde de devam ederken, Devlet Hastanesi’nin bulunduğu Okullar Caddesi üzerinde toplanan göstericiler burada bir aracı ateşe verip yaktı, yolu barikatlarla kapattı.

Bölgede gönderilen takviye polis ekipleri, göstericilere biber gazı ve gaz bombası ile müdahalede bulunup dağıttı. Hastaneye 150 metre kadar mesafede meydana gelen olaylar sırasında atılan gaz bombaları çevreye yayılmasıyla hastanede yatan bir çok hasta, hasta yakını ve sağlık personeli de etkilendi. Hastane ve çevresi gaz bulutu altında kalırken doktor, hemşire ve hastane personeli maske takarak çalışmalarını sürdürdü.

Tunceli’de olaylar kentin bazı sokaklarında sürerken, polis de aldığı sıkı güvenlik önlemlerini devam ettiriyor.

Kaynak : www.haber3.com

Bir yanıt yazın