Perşembe , 28 Mart 2024

Sağlık Bakanlığı’ndan Gezi revirlerine suç duyurusu

saglikbakanligi3

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde doktor adı altında tedavi yapan ve ilaç yazanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı

Müezzinoğlu, TBMM’de bir grup gazeteciyle sohbetinde Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye’ye yayılan olayları, sağlık açısından değerlendirdi. Olaylarda 37 ambulansın tahrip edildiğini belirten Müezzinoğlu, “Protesto yapılabilir. Eyvallah. Ama yakmak, yıkmak, tahrip etmek doğru değil. 951 hastayı taşıdık ambulanslarla. Tedavilerini yapıyoruz. Sağlık hizmeti isteyenlere sunuyoruz. Sağlık hizmeti sunan ekibi taciz edenler, sövüp, sayanlar oldu” dedi.

Müezzinoğlu, biber gazı standartlarının değiştirilip değiştirilmeyeceği konusunda, “Biber gazının üretiminde dünyadaki standart neyse bizdeki de o. Çünkü ithal ediliyor yurtdışından. İnsanlar biber gazı sıkıldığı için haklarını arayabiliyor, mahkemeye gidebiliyor” diye konuştu.

‘Hukuki değil’
Mehmet Müezzinoğlu, olaylarda yararlananlara sağlık hizmeti vermek üzere sunulan revirlerin hukuki olmadığını belirterek, yasal sürecin başlatılacağını kaydetti. Müezzinoğlu, “Bana göre bu da doğru değil. Türk Tabipleri Birliği’nin açıklamaları var ama bugün Türkiye’de sağlık hizmetleri sunumunda bir boşluk yok ki. Orada farklı bir ideoloji ve hukuksal yapıyı bozan uygulama var. Dolayısıyla onun da hukuki olmadığını söylüyorum. Onlarla ilgili de yasal süreci başlatacağız” dedi. (Milliyet)

Bir yanıt yazın