Perşembe , 28 Mart 2024

Doktorlar Askerlik Yapmayacak mı?

asker

Başbakan dün yaptığı konuşmada gazetecilerin sorularını yanıtlarken askerlik ile ilgili çalışmalar sürdüğünü ifade etti.Bu çalışmalara göre yapılan sivil görevin, askerlik görevini yerine sayılabilmesi gündeme geldi.Doktorlar mecburi hizmet görevlerinin askerlik görevinden sayılması durumunda memnun kalınacak bir gelişme olduğunu ifade ettiler..

 

ZORUNLU ASKERLİK YERİNE SİVİL HİZMET GETİRLEBİLİR Mİ?

(Katılımcı sorusu: Belçika’da askeri görev kaldırıldı, sivil görev getirildi. Türkiye’de de benzer bir sistem getirilebilir mi? Akademik alanlarda Avrupalı Türklerin alması gereken çok yol var.)

Bu uygulamayı polislerde yaptık. Öğretmenlerde ve sağlık görevlilerinde de kısmen bu uygulama var. Ama tüm kamu görevlileri için söz konusu değil. Silahlı Kuvvetler yedek subaysız bir sistem istemiyoruz diyorlar. Yine de bu dedikleriniz üzerinde yine de çalışıyoruz. Belçika’nın asker sayısı bizim gibi değil. TSK’nın 200 bin civarında muvazzaf askeri var. Dolayısıyla bu çalışma devam ediyor.

(Katılımcı sorusu: İndirim getirilirse 10 bin Euro ödeyeceklere bir iade yapılacak mı?)

Bunun hukuk ve adalet noktasında durumunu arkadaşlarımız değerlendirir. Biz gerekli çalışmanın yapılması için gerekli talimatı verdik.

Hepinize katkı verdiğiniz için teşekkür ediyorum

Bir yanıt yazın