Perşembe , 18 Nisan 2024

“Doğum kontrolü oyununu artık bozuyoruz”

basbakan

“Aile Olmak Projesi” tanıtım toplantısına katılan Başbakan,önemli mesajlar verdi

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Doğum kontrolü oyununu bozun” çağrısı yaptı. Başbakan , “Dert, bu milletin nüfusu azalsın ve milletler yarışında geri kalsın. Ama bu oyunu artık bozuyoruz, bozmamız lazım” dedi.

Türk aile yapısının korunmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yapının bozulmaması için “Aile Olmak” konulu proje hazırladı. Güçlü ailenin korunması için bazı bakanlık ve kurumlarla işbirliği protokolü imzalandı.

“ADETA VATANDAŞLARIMIZI KISIRLAŞTIRDILAR”

Projenin tanıtım toplantısına katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, nüfus artış hızının önemine vurgu yaptı .

Başbakan, “Bu ülkede yıllarca doğum kontrolü mekanizmalarını çalıştırdılar. Adeta vatandaşlarımızı halkımızı kısırlaştırdılar. Bununla ilgili tıbbi müdahalelere varıncaya kadar her şeyi yaptılar. ‘Sezaryen’ denilen olay budur, ‘kürtaj’ denilen olay budur. Hep bunları yaptılar. Bunları yaparken de adeta cinayet işlediler, ‘ölüyorsun seni ölümden kurtaracağız’ dediler. Onun için ‘sezaryen’ dediler. Halbuki dert başka idi” diye konuştu.

“DOĞUM KONTROLÜ OYUNUNU BOZUN”

Anne ve babalara “doğum kontrolü oyununu bozun” çağrısı yapan Başbakan Erdoğan, şunları söyledi:

“Dert, bu milletin nüfusu azalsın ve bu millet, milletler yarışında geri kalsın. Ama bu oyunu artık bozuyoruz bozmamız lazım. Onun için ailelere çok büyük iş düşüyor. Özellikle annelere sesleniyorum. Özellikle kadınımıza sesleniyorum. Bu oyunu birinci derece bozacak olanlar sizlersiniz. Burada tavrınızı koymak durumundasınız. Bir Türk annesi olarak bir Türk kadını olarak bunu bozacak olan birinci derecede sizsiniz. İkinci derecede de babalara sesleniyorum. Sizler de bu oyunun bir tarafı olmamalısınız. Sizler de eşleriniz ile dayanışma içinde bunu çözmek durumundasınız.”

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından, bakanlık tarafından oluşturulan ‘Aile Fotoğraf Albümü’ne kendisi ve eşinin fotoğrafını yerleştirdi.

 

TRT

Bir yanıt yazın