Perşembe , 28 Mart 2024

Kazayı gören kadın doktor yaralıyı boğazını delerek kurtardı !

hastayamudahale

Sakarya Akyazı’da trafik kazasını gören kadın doktor kaza yerine koşarak yaralının hayatını kurtardı. Akyazı ilçe merkezinde dün akşam saatlerinde meydana gelen kazada Behçet Çelik yönetimindeki motosiklet, önünde seyir halinde olan Ahmet Sapoğlu idaresindeki hafif ticari araca çarptı. Motosiklet sürücüsü çarpmanın şiddetiyle aracın altına girdi. 

SON ÇARE İDİ
Kazada motosiklet sürücüsü Behçet Çelik başından aldığı darbeler sonrasında ağır şekilde yaralandı. Kazayı gören diğer vatandaşlarla birlikte olay yerine gelen Akyazı 2 Nolu Aile Sağlığı doktorlarından Bircan Yarıcı, motosiklet sürücüsüne ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı.

Sürücünün kaza sonrasında dilinin boğazına kaçtığını ve nefes alamadığını belirleyen Doktor Bircan Yarıcı önce dili çıkarmak için çevre esnafından bir kaşık bulmalarını istedi. Kaşık bulunamayınca yaralının kaybedileceğini hisseden Doktor Yarıcı, yaralının nefes almasını sağlayıp hayatta kalabilmesi için son çare olarak kesici aletle boğazını delmekte buldu. Yaralı, daha sonra 112 acil ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Behçet Çelik’in sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Bir yanıt yazın