Perşembe , 28 Mart 2024

Hastane magandası hızını alamayınca…

hastane

Kars’ta Devlet Hastanesi Acil Polikliniği’nde sağlık çalışanı Hüseyin Mehti, bir hasta yakınının bıçaklı saldırısı üzerine alçı odasına kaçarak kapıyı kilitledi. Saldırgan alçı odasının kapısını defalarca bıçaklayıp tekmeleyerek açmaya çalıştı. Saldırgan olay yerine gelen hastane güvenlik görevlileri ve polisin müdahalesiyle zaptedilebildi. Saldırganın gözaltına alındığı olay sonrası kapısı üzerindeki bıçak ve tekme izleri görenleri hayrete düşürdü.

Kars Devlet Hastanesi’nde önceki gün yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yapan Sağlık Sen KarsŞubesi üyeleri, saldırıyı kınadı. Sağlık Sen İl Başkanı Hasan Yazıcı, başta doktorlar olmak üzere Kars’taki hastanelerde meydana gelen bu türden saldırılara karşı önlem alınmasını ve halkın bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Yazıcı yaptığı basın açıklamasında şunları dile getirdi: “Görevini layığıyla yapmak için gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarına yapılan şiddet eylemlerini kınıyoruz. Sağlık çalışanları bu olaylardan oldukça rahatsızdır ve bu olayları kınamaktadır. Biz Sağlık Sen olarak her an ölümle burun buruna gelen, hayat kurtarma mücadelesi verirken şiddete maruz kalarak hayatlarını kaybetme riskiyle görev yapan tüm sağlık çalışanları adına son derece endişeliyiz. Sağlık alanında ortaya çıkan bu tür menfur olaylar için gerekli yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi, yaşadığımız bu olayları kınamanın ötesinde uzun ve kısa vadeli alınacak tedbirlerin sadece kurumsal bazda değil, tüm halkımızın dikkatlerinde olma temennisiyle, katılım gerçekleştiren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum.”

CİHAN

HT

Bir yanıt yazın