Cuma , 29 Mart 2024

Doktor darbına Cizre’de toplu tepki

cizresiddetdoktor

Şırnak’ın Cizre Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Şafak Şahin, bir vatandaş tarafından darp edildi. Bu duruma tepki gösteren Cizre Devlet Hastanesi çalışanları ve sivil toplum örgütleri saldırıyı, hastane önünde toplu basın açıklaması yaparak kınadı. 

Basın açıklamasına Şırnak İl Sağlık Genel Sekreteri Hakan Tokur, Cizre Belediye Başkan Vekili Yusuf Dadak, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Casım Boyacı, Cizre Devlet Hastanesi Başhekimi Orhan Tezcan, Cizre Devlet Hastanesi Müdürü Ramazan Sabuncu, hastane idaresi, doktorlar ve hastane çalışanları katıldı. Basın açıklamasını yapan Şırnak İl Sağlık Genel Sekreteri Hakan Tokur, genel cerrahi uzmanı doktorumuz Şafak Şahin’e karşı yapılan saldırı için toplandıklarını belirterek, “Doktor arkadaşlar ve bizler içimizdeki duyguları sizlere aktarabilmek, bu kötü olayları engellemek amacıyla toplanma gereği duyduk. Bizi burada yalnız bırakmayan başta basın mensuplarına, belediye başkan vekilimize ve ticaret odası temsilcilerine teşekkür ediyorum. Aynı zamanda Cizre’nin değerli halkı da çok büyük bir destek verdi onlara da çok teşekkür ediyorum. Ben kendi adıma İl Genel Sekreter olarak şunu söylemek istiyorum. Ben burada bir idareci doktor olarak bulunmuyorum. Aynı zamanda halktan yana olarak da bulunuyorum. Çünkü şiddete uğrayan doktor aynı zaman da benim de doktorum. Benim de hekimim, bir sıkıntı olduğumda ona başvuruyorum. Burada birlikte çalıştığımız bütün arkadaşlar meslektaşımız, halkımız herkes aynı bilinçte olursak, hizmetler katlanarak büyür. Çünkü bir gün sonra başımıza ne geleceği, ne olacağı belli değil. Biz hastaneye geldiğimizde bize bakacak hekimimiz, sağlık personellerimiz bizler için çok değerliler.” dedi.

Şimdiye kadar Şırnak halkının, Cizre halkının çok büyük desteğini gördüklerini anlatan Genel Sekreter Hakan Tokur, ” Bütün sivil toplum kuruluşları bize destek oluyor. Burada vermek istediğim mesaj şu; Bize sağlık veren, bu konuda gece gündüz çalışan arkadaşlara iyi bakmalıyız ki onlarda bize iyi baksınlar. Onlarında bize bakacak gücü olsun. Gece gündüz bu hizmeti veren gerçekten büyük özveri ile gayret gösteren arkadaşlara değer vermemiz lazım, değer vermeyenlere zaten halkımız gereken cevabı verecektir.” diye konuştu.

Darp edilen Doktor Şafak Şahin ise şunları ifade etti: “Olayın nasıl olduğu aslında pek bir öneminin olmadığını düşünüyorum. Genel anlamda bu şekilde sağlık çalışanlarına karşı olan şiddet için biz buradayız. Tabi bu çok küçük bir kesimi ilgilendiren bir konu aslında halkın hepsi için söyleyemeyiz bunu. Ufak bir kısım. Onların da yakında bizi anlayacaklarını umut ediyoruz. Bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. İnşallah bu bir daha kimsenin başına gelmez. Halkın da üzerinde duracağına inanıyoruz.” 

Belediye Başkan Vekili Yusuf Dadak ise Kürtçe olarak, “Burada yapılacak her şiddete biz karşıyız. Bu doktor arkadaşımıza yapılan hakaret sadece onlara değil hepimize yapılmış bir hakarettir. Burada olan her türlü kötü ve şiddete karşıyız. Kötü ve şiddet olan her şeyi protesto ediyoruz.” dedi. 

Cizre Ticaret Odası Başkanlığı Genel Sekreteri Casım Boyacı da şunları söyledi: “Öncelikle doktorumuza yapılan bu saldırıyı nefretle kınıyoruz. Bu şiddetin son olmasını diliyoruz. Tekrar doktorlarımız ve başhekimimiz nezdinde doktorumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” 

Vatandaş Zeki Macartay da, “Doktorumuz bugün darp edilmiş. Doktor hem anne hem de baba şefkatidir. Ama bugün doktorlarımız bugünlerde böyle sorunlarla karşılaşıyoruz. Biz böyle olmasını istemiyoruz. Doktorlarımıza yapılan bir haksızlık var. Biz de bu haksızlığın karşısındayız. Biz doktorlarımıza duyarlı olarak davranmalarını istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: medya73

Bir yanıt yazın