Perşembe , 25 Nisan 2024

Vali yumruklayan genç, doktor tekmeledi

uzgun_doktor
Bilecik’te epilepsi hastası ve psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen 26 yaşındaki genç, Acil Servis’te muayene olduğu doktoru tekmeyle yaraladı. Aynı genç 2 yıl önce de Bilecik Vali Vekili’ni odasında yumruklamıştı.
Vali yumruklayan genç, doktor tekmeledi

BİLECİK – Bilecik’te epilepsi hastası ve psikolojik rahatsızlığı olduğu ileri sürülen 26 yaşındaki İbrahim Çelik, Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde kendisini muayene eden 27 yaşındaki Dr. Ali Kaya’ya tekme attı. Boynuna aldığı darbeyle yaralanan Dr. Kaya tedavi altına alındı. Polis merkezine götürülen şüpheli İbrahim Çelik’in 2 yıl önce de Bilecik Vali Vekili Metin Çınar’ı makam odasında yumrukladığı belirtildi.

Olay dün öğleden sonra Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde meydana geldi. Yakınları tarafından epilepsi rahatsızlığı nedeniyle hastaneye getirilen İbrahim Çelik’i pratisyen hekim Ali Kaya muayene edip acil servisteki gözlem odasına yatırdı. Dr. Kaya daha sonra diğer hastalarıyla ilgilenirken, Çelik’in yakınları “Hastamız fenalaşıyor” diye bağırdı. Gürültüler üzerine gözlem odasına giren Dr. Ali Kaya, İbrahim Çelik’i yeniden muayene etmek istedi. Bu sırada İbrahim Çelik, Dr. Ali Kaya’ya yattığı yerden tekme attı. Çelik’in tekmesi boynuna isabet eden Dr. Kaya yere düştü.

Hastasının saldırısı sonucunda yaralanan Dr. Ali Kaya aynı hastanenin Beyin Cerrahisi Servisi’ne yatırıldı. Şüpheli İbrahim Çelik ise olayın ardından polisler tarafından gözaltına alındı.

İbrahim Çelik’in 7 Temmuz 2011 tarihinde bir kahveyi devralmak amacıyla kredi talebinde bulunmak için gittiği Bilecik Valiliği’nde Vali Vekili Metin Çınar’ı makam odasında yumrukladığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri doktora tekme atarak yaralayan İbrahim Çelik’in savcılığın talimatıyla Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilerek gözlem altına alındığını açıkladı.

Hastanede tedavisi süren Dr.Ali Kaya, “Hasta bana hiçbir sebep yokken tekme attı. Şu an sağlık durumum iyi. Bir süre hastanede kalmam gerekecek” dedi.

Bilecik Devlet Hastanesi çalışanları bu sabah acil servis önünde toplanarak Dr. Ali Kaya’ya yapılan saldırıyı alkışlarla protesto etti. Bilecik Tabip Odası Başkanı Dr. Ethem Dağlı yaptığı konuşmada doktorlara yönelik saldırıların her geçen gün arttığını söyleyerek bu konuda gereken tedbirlerin alınmasını istedi.

CAFER ELMAS / DHA

Bir yanıt yazın