Çarşamba , 24 Nisan 2024

Talihsiz doktor ağabeyi gibi kazada öldü

050320131627102360127_2

GAZİANTEP’te 3 hafta önce evlenen 31 yaşındaki Dr. Fahri Akmaz, 1989’da 24 yaşındayken trafik kazasında yaşamını yitiren doktor ağabeyi Mustafa Metin Akmaz ile aynı kaderi paylaştı. Trafik kazasında ölen doktor, annesinin mezarının yanında kazılan mezara defnedildi.

Ardahan’ın Çıldır İlçesi’nde aile hekimliği yapan Dr. Fahri Akmaz, öğretmen 24 yaşındaki Beyza Akmaz ile 3 hafta önce evlendi. Bir süre memleketlerinde kalan çift, önceki gün görev yerlerine dönmek üzere Gaziantep’ten otomobille yola çıktı. Fahri Akmaz yönetimindeki otomobil, Erzurum yakınlarında buzlu yolda kayarak önündeki kamyona çarptı. Kazada, Dr. Fahri Akmaz yaşamını yitirdi, eşi Beyza Akmaz ise hafif yaralandı.

Akmaz için memleketi Gaziantep’in merkez Şehitkamil İlçesi’ndeki Hacı Mehmet Yıldız Cami’nde tören düzenlendi. Yakınlarının sinir krizi geçirdiği törende, tabutun başında gözyaşı döken Beyza Akmaz, eşinin ablası Hatice Sezen’in yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Dr. Akmaz, Asri Mezarlık’taki aile mezarlığında, 24 yıl önce Kütahya’nın Simav İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında ölen, doktor ağabeyi Mustafa Metin Akmaz gibi annesi Şehri Akmaz’ın mezarının yanına defnedildi. Törende güçlükle ayakta duran Beyza Akmaz, eşinin mezarını okşadı.

Ağabeylerinin ölümünden sonra kardeşleri Fahri Akmaz ve Hatice Sezen’in de hekimlik mesleğini seçtiğini anlatan kuzen Fatih Akmaz, “Acımız çok büyük. 24 yıl önce yine doktor olan Mustafa Ağabey’i kazada kaybetmiştik” dedi.

 

Bir yanıt yazın