Cuma , 19 Nisan 2024

SON DAKİKA ! Başbakan açıkladı: ‘Tam Gün’de mesai değişti

basbakan

Başbakan Erdoğan, Tam Gün Yasası’nda yapacakları bir düzenlemeyle üniversite hocalarının mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebileceğini açıkladı

Başbakan Erdoğan geçen hafta rahatsızlığı nedeniyle yapamadığı grup toplantısında bugün partililere seslendi. Erdoğan, barış süreci ve Öcalan’ın perşembe günü yapması beklenen açıklamayla ilgili ise konuşmadı.

Sağlıkta tam gün uygulamasının son iki yıldır sürdüğünü kaydeden Erdoğan yeni düzenleme hakkında bilgi verdi: “Tıp camiamızdaki üniversite hocalarımızı yakından ilgilendiren bir düzenlemeyi paylaşmak istiyorum. Tam gün mesai uygulamasını kararlılıkla sürdürüyoruz. Süreç içinde aksamaları tespit ettik. Yapacağımız yasal düzenlemeyle üniversite hocaları mesai bitiminde makul bir bedelle vatandaşlara hizmet verebilecek. Vatandaş sağlık uygulama tebliğindeki bedel kadar ücret ödeyecek.

Örneğin, üniversitede muayene fiyatı 55 lira. Mesai sonrası öğretim üyesine muayene olan vatandaşımız, üniversite hesabına 55 lira ödeyecek. Bu ücretin bir kısmı hastayı tedavi eden öğretim üyesinin, bir kısmı da kurumun hesabına aktarılacak.”

“GİZLEDİĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK

Teröre çözüm arayışıyla ilgili konuşan Erdoğan şunları kaydetti: “Milletimizden gizlediğimiz hiçbir şey yok. Açıklanacak bir konu olduğunda açıklarız. Sürecin hassasiyeti nedeniyle az konuşuyor olabiliriz. Yeri geldiğinde açıklanır. Bedeli ne olursa olsun bu meseleyi çözeceğiz. Terör meselesini gündemden çıkarmak için var gücümüzle mücadele edeceğiz.”

Milleti bundan böyle ‘Çanakkale ruhu’ diye tanımlayacaklarını belirten Erdoğan, İstanbul’daki Panorama 1453 gibi Çanakkale’de de Panorama 1915’i yapacaklarını söyledi.

‘ASKER BOŞUNA ÖLDÜ’ DİYEN DENSİZ

“Türk askeri boşuna öldü’ diyen bazı densizler İstiklal Marşı’nın son dört kıtasını özellikle dinlemeli” diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kalbinde insan sevgisi olmayanlar onların boşuna öldüğü iddiasıyla ancak kendilerini alçaltırlar. Bu ülkeye şehitlerimiz sayesinde alçaklar uğramadı. Hiçbir zaman da uğrayamayacaklardır.”

“RAKIYI SULU İÇİYORLARMIŞ

CHP’nin Suriye politikasını eleştiren Erdoğan, ”Bunların ne içtiklerini gerçekten merak ediyorum. CHP Genel Başkanı bir röportajında ne içtiklerini söylemiş. Meğer rakıyı sulu içiyorlarmış. Ben Rizeli’yim. Siz böyle içmeye devam ederseniz, elbette Rize’nin tulumuna da çıkar gayda dersiniz” dedi.

“UTANÇ BELGESİ İSTİYORSAN DERSİM’E BAK

CHP Genel Başkanı’nın İmralı tutanaklarına yönelik eleştirisini değerlendiren Erdoğan, “Öncelikle onlar belge değil. Cumhuriyet tarihinin utanç belgelerini göstermek istiyorsan, sana Dersim’in belgelerini gösterdim. 28 Şubat’a bak. Bir gün Dersim’i konuşamadın. Çünkü orada senin geçmişin yatıyor, konuşamazsın” diye konuştu.

“NEVRUZ BU UMUTLA KUTLANSIN

Erdoğan “Mart ayı sadece acı yıldönümleriyle anılan bir ay değil, baharın müjdecisi olan bir aydır. Nevruz’un bu coşkuyla, bu umutla kutlanmasını arzu ediyoruz. Bu Nevruz umut olsun, çözüm sürecine tohumlama olsun. Bu Nevruz gülen yüzlerin arttığı bir Nevruz olsun. Nevruz’un tahriklere ve çatışmalara değil, umuda ve kardeşliğe kapı aralayan bir gün olarak kutlanmasını diliyoruz” diyerek konuşmasını bitirdi.

Posta

Bir yanıt yazın