Salı , 16 Nisan 2024

İranlı bayan Doktor’a şiddete Doktorlardan eylemli Tepki

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde görevli doktor İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’ın, hasta yakını tarafından darp edilmesi sert tepkiye neden oldu.

Meslektaşları, olayın yaşandığı Nöroloji Bölümü’nde iki gün süreyle acil hastalar dışında hiçbir hastaya bakmamaya karar verdi.

Olay, bugün, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Bölümü’nde yaşandı. Çorum’dan kente geldiği öğrenilen ve bölümde tedavi gören 70 yaşındaki ALS hastası N.T.’nin, saat 12.00 sıralarında kalbi durdu. Doktorların yaklaşık 45 dakikalık müdahalesine rağmen yaşlı kadın, yaşımını yitirdi. Annesinin yaşamını yitirdiğini öğrenen U.T. (41), iddiaya göre, bölümde çalışan doktorlar İranlı Nazenin Hasanzade ve Anıl Gürkan’a saldırdı, darp etti. U.T., güvenlik görevlileri tarafından güçlükle engellenirken, çeşitli yerlerinden yaralanan Hasanzade ve Gürkan, Acil Servis’te tedaviye alındı. Şikayet üzerine U.T., polis tarafından gözaltına alınırken, Hasanzade, tedavisinin ardından taburcu edildi.

SERBEST BIRAKILIRSA ÇALIŞMAYACAĞIZ
Gürkan’ın tedavisinin devam ettiği hastanenin doktor, hemşire ve sağlık görevlileri, olaya sert tepki gösterdi. İzmir Tabip Odası önderliğinde Acil Servis önünde toplanan yaklaşık 200 çalışan, slogan atıp alkışlarıyla yaşanan şiddeti protesto etti. Tepkide bulunan meslektaşlarının yanına gelen Hasanzade de güçlükle ayakta dururken, yaşadığı korku gözlerinden okundu. Basın açıklamasında bulunan Anıl Tamburoğlu, “Yıllardır bakımını insan üstü bir çabayla gerçekleştirdiğimiz bir hastanın vefat etmesi sonrasında arkadaşlarımız saldırıya uğramıştır. Hasta yakınları bayan doktor arkadaşımıza yumruk atıp küfürler yağdırmıştır. Başka bir erkek arkadaşımız da başına çok şiddetli darbeler almıştır. Yapılan ilk değerlendirme de erkek arkadaşımızın beyin sarsıntısı geçirme riski bulunmaktadır. Dün de aynı hasta yakınları Türkiye’de sadece hastanemizde diyafram pilini uygulayabilen hocamızı ölümle tehdit etmiştir. Hastalara şifa dağıtan becerekli eller bugün Türkiye’de artık ölüm tehditlerine maruz kalmaktadır. Öfkesini kontrol edemeyen herkesin rahatça doktora sağlık çalışanına el kaldırabildiği, küfür edebildiği bir sağlık ortamında çalışmak zorunda bırakıldık. Artık hastalarımızla duygusal bir kopuş yaşıyoruz. Onlarca yıllık emeği, uykusuz geçirdiğimiz geceleri, hastalarımız için yaşadığımız üzüntüleri görmeyen, hissetmeyen vahşi hayvanlara hakkımızı helal etmiyoruz. Önce adalet makamlarına, doktorları, ölümle tehdit eden, hastanede yataklı serviste doktor döven küfreden vahşi hayvanlar serbest bırakılmamalılar. Bırakılırsa çalışmayacağız. Bugün ve yarın nöroloji bölümü olarak acil hastalarımız dışında hiçbir hastaya bakmayacağız. Sağlıkta şiddeti bitirecek önlemler alınmaz ise sağlık bakanlığı bir açıklama ile önlemlerini duyurmaz ise bundan daha sert bir tepki ile karşılaşacaktır” dedi.

Hastane çalışanları eylemin ardından dağılırken, U.T.’nin de işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

20130328-212245.jpg

Hurriyet

Bir yorum

  1. bir son bulsun artık şiddet olayları

Bir yanıt yazın