Cuma , 29 Mart 2024

Ağrı’da 2 doktor, hasta yakınlarının saldırısına uğuradı

doktora-saldiri-1362077495

AĞRI’da ki Kadın Hastalıkları, Doğam ve Çocuk Hastanesi’nde görevli 2 doktor,hasta yakınlarının saldırısına uğuradı. Ağrı’da 20 gün önce 7 aylık hamile doktorhasta yakınlarının saldırısıan uğramıştı. Doktorlara yönelik artan saldırılar, sendika temsilcileri tarafından kınandı.

Olay bugün sabah saatlerinde Ağrı kent merkezindeki, Devlet Hastanesi’ne bağlı Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde meydana geldi. Sezaryanla dünyaya gelen bebeğin yoğun bakımda tutulmasına tepki gösteren annenin yakınları, kadın doğum uzmanı Opr. Dr. Mehmet Kör ile tartışmaya başladı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine saldırıya uğrayan meslektaşına sahip çıkmaya çalışan Opr. Dr. Murat Akbaş da hasta yakınları tarafından tartaklandı. Olayın güçlükle kontrol altına alınmasından sonra doktorlar ve hastayakınları, birbirlerinden şikayetçi oldu.

Doktorların uğradığı saldırıyı kınamak amacıyla Kadın Hastalıkları, Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde Tabib Odası, DEV- Sağlık İş, Ses ve KESK Ağrı Şubeleri tarafından ortak bir basın açıklaması yapıldı. Meslek grupları adına açıklama yapan Dr. A. Vahap Özay, 20 gün önce Devlet Hastanesi’nde görev yapan 7 aylık hamile nöroloji uzmanı Dr. Nevroz Ünlü’nün poliklinik yaparken hasta yakınları tarafından şiddete uğradığını bildirdi. Dr. Özay, “Bu saldırı olayı daha sıcaklığını korurken bugün kadın doğum ve çocuk hastanesinde görevli 2 hekim arkadaşımız fiili, sözlü saldırıya uğramıştır. Saldırıyı kınıyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın