Perşembe , 25 Nisan 2024

444ÖSYM (444 6796) hizmete girdi !

OSYM

 

ÖSYM, merkezin yaptığı sınavların hazırlanması, başvuru yöntemleri, sınav  binalarının belirlenmesi, sorular ve soru kitapçıklarının hazırlanması, kapalı  dönem, basılan sınav evrakının sınav merkezlerine gönderilmesi, sınav  merkezlerinde sınav evrakının güvenliğinin sağlanması, adayların sınavdan bir gün  önce yapması gerekenler, sınavın geçersiz sayılacağı ve kopya olarak  değerlendirilen durumlara ilişkin adayların ve diğer vatandaşların merak ettiği  tüm sorulara daha hızlı ve etkin cevap vermek amacıyla çağrı merkezi kurdu. 444  6796/ÖSYM numaralı çağrı merkezi kurumun merkez binasında, 44 operatörle, 7 gün  24 saat hizmet verecek.
ÖSYM Başkanı Ali Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sınav sürecinin  verimliliğini ve etkinliğini artırmanın ÖSYM yönetiminin en temel anlayışlarından  birisi olduğunu vurgulayarak, başvuruların alınmasından, sınav sonrası sonuçlar  açıklanıncaya kadar geçen süreç içerisinde adayları, hızlı ve etkin şekilde  bilgilendirebilmek amacıyla çağrı merkezini kurdukların ifade etti.
Sınav sürecinin her aşamasını iyileştirmeye ve süreç içerisinde adayların  sorularını yanıtlamaya yönelik olarak kurulan çağrı merkezinin 24 saat kesintisiz  hizmet verileceğini dile getiren Demir, ”Gece gündüz demeden sınav adaletinin ve  adaylara sınav konforunun sağlanmasını garanti etmeye yönelik önemli bir adımının  daha tamamlandığını düşünüyoruz. Çağrı merkezi, bu vesile ile tüm adaylara ve  ilgililere sadece saat 17.00’ye kadar hizmet vermekle kalmayıp ondan sonra  gelebilecek bilgi taleplerini de karşılayacak” dedi.
ÖSYM’nin kurum olarak kendisiyle iletişim kurmak isteyen herkesle hızlı  ve kesintisiz bir şekilde iletişim kurmak amacıyla pek çok yeniliğe imza attığına  dikkati çeken Demir, ”Bu adımları atmaya da devam edeceğiz. Artık isteyen herkes  Türkiye’nin her yerinden 444 67 96/ÖSYM’yi arayarak 7 gün 24 saat bize  ulaşabilecek” diye konuştu.
Çağrı merkezinde 44 personelin çalıştığını dile getiren Demir, ihtiyaca  göre ileride personel sayısının artırılabilineceğini söyledi.
Çağrı merkezi arandığında kişinin hangi sınava yönelik soru soracağını,  kişinin aday mı veya sınav görevlisi mi olduğunu önceden belirttiğini, buna göre  de operatörlerin soruları daha hızlı şekilde yanıtlayabildiğini anlatan Demir,  adayların doğru bilgiye hızlı bir şekilde ulaşmasının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, ”Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş
Günay, ÖSYM Başkan Yardımcısı Ercan Öztemel, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Mesleki  ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, Devlet Personel Başkan Yardımcısı  Enes Polat ve diğer ilgilerin katılımıyla açılışını yaptığımız çağrı merkezine  son iki günde çağrı merkezini 9 bin kişinin aradı” dedi.
36 yıllık bilgi sistemi yenilendi
Çağrı merkezinin IP tabanlı bir sistemle kurulduğunu anlatan Demir,  sistem kalitesini sağladıklarını şimdi de hizmet kalitesini artırmaya  çalıştıklarını dile getirdi.
”Adayların mümkün olduğunca ÖSYM ile sınavla ilgili akıllarında soru  işareti olmadan sınava girmesini istiyoruz” diyen Demir, merkezin bilgi işlem  sistemini tamamen yenilediklerini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
”Bu sayede, hatırlarsanız KPSS’de son yerleştirmelerini 1,5 günde  açıklamıştık. YGS başvurularında bir günde 360 bin adayın başvurusunu aldık. Bu  bizim sistemimizi sadece yüzde 10 işgal etti. Dolayısıyla şu anda 2 milyon adayın  bir günde başvurusunu kabul edebilecek bir sistemimiz var. 36 yıllık o eski  teknoloji bu yıl itibarıyla tarih oldu. Artık başvurularda, sınav açıklamada ve  yerleştirmede daha hızlı olacağız. Biz göreve geldiğimizde sınav sonuçları 35  günde açıklanıyordu, bunu biz geçen sene 19 günde açıkladık. Bu sene bu süreyi  daha da düşürmeyi düşünüyoruz. Üniversite yerleştirmeleri de 15-20 günde  açıklanıyordu, bunu da daha kısa sürede açıklamaya çalışıyoruz.”
ÖSYM’nin tarihinde ilk defa kendi yazılımını yaptığını anlatan Demir,  KPSS’deki yerleştirme sisteminin yazılımının ÖSYM’nin personeli tarafından  yapıldığını dile getirdi.

Bir yanıt yazın