Perşembe , 25 Nisan 2024

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi III.Yenidoğan Günleri Başlıyor

ameliyat

Değerli Meslektaşlarım,

Geleneksel hale gelen “Zekai Tahir Burak Yenidoğan Günleri”nin üçüncüsünü gerçekleştirmekteyiz. Son yıllarda ülkemizde çarpıcı şekilde bebek ölüm hızının azalmasında yenidoğan ünitelerinin iyileşen teknolojik yapısı ve görev yapan sağlık personelinin bilimsel katkısının önemli olduğu kanaatindeyiz. Bundan sonra teşhis ve tedavisi daha zor olan hastalıklarla uğraşacağız. Hem daha yüksek teknolojiye hem de daha kalifiye sağlık personeline olan ihtiyacımız daha da artacaktır.

Artan eğitim kalitesine bağlı olarak ülkemizde bu ünitelerde hizmet verme becerisine sahip genç, idealist, çalışkan ve araştırmacı pek çok doktor yetişmektedir. Sadece bu ünitelerde değil ülkemizin en ücra köşelerinde dahi bu hizmeti verme gayreti içinde fedakârca çalışan pek çok meslektaşımız bulunmaktadır. Bu hekimlerin meslek içi eğitimleri de meslek edinimleri sırasındaki eğitimleri kadar önemlidir. Genç meslektaşlarımızın meraklarının sonucu olarak ortaya çıkan bilimsel katkılarını sunabilecekleri, tartışabilecekleri bir ortam sağlamak temel hedefimizdir. Bu nedenle toplantılarımız klasik formatın dışındadır. Bugüne kadar başarı ile tamamladığımız toplantılardan sonra yapılan yorumlar amacımıza ulaştığımızı genç meslektaşlarımızın önünü açtığımızı göstermiştir.

Yenidoğan yoğun bakım hizmeti oldukça zor ve fedakârlık gerektiren bir uğraştır. Bu uğraşta doktorların en büyük destekçisi çoğu zaman varlıkları unutulan hemşirelerdir. Bu toplantı aracılığıyla hem onlara minnettarlığımızı bir kez daha göstermiş olacak hem de eğitimlerine bir parça da olsa katkımızın devam ettiğini göstermiş olacağız.

Bu yılki eğitim toplantımıza da katılımlarınız bizleri onurlandıracaktır.

Saygılarımla,

 

Prof. Dr. Uğur Dilmen
Başkan

 

Programla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://ztb2013.org/

Bir yanıt yazın