Perşembe , 18 Nisan 2024

Suriye Lideri Beşar Esed, 2014’te devlet başkanlığı seçimlerini kazanamassa doktorluk mesleğine devam edecek.

dresed

Suriye Lideri Beşar Esad, muhaliflerin koltuğunu bırakması yönünde yaptığı çağrıları reddederek, 2014’te devlet başkanlığı seçimlerinde bir kez daha yarışmayı planladığını açıkladı.

Londra’da yayınlanan El Kuds El Arabi Gazetesi’nin haberine göre Esad, Ürdünlü yetkililerle başkent Şam’da yaptığı görüşmede görevinden ayrılmayı düşünmediğini söyledi. Gelecek yıl gerçekleşecek başkanlık seçimleri için adaylık hakkını saklı tuttuğunu vurgulayan Esad, “Seçime girmemeye karar versem bile Şam’dan ayrılmayacağım. Burası benim vatanım, ailem ve dostlarım burada” dedi.

ESAD’IN ASIL MESLEĞİ

Beşar Esad’ın asıl mesleği doktorluktur. 1988 yılında Şam Üniversitesi’nin Tıp Fakültesi’nden mezun olan Esad, özellikle göz hastalıkları üzerine geniş içerikli araştırmalar sürdürmüş ve 1992 yılında bu alanda uzmanlaşmak üzere İngiltere’ye gitmiştir. Tıp alanında İngiltere’de yüksek eğitim alan ve göz hastalıkları üzerine çalışmalar yürütmüştür.

DOKTORLUĞA DEVAM EDERİM

Şam Üniversitesi’nde ve sonrasında İngiltere’de tıp eğitimi aldığı bilinen Suriye lideri, ne olursa olsun ülkesine hizmet etmeyi sürdüreceğini belirterek, “Başkan olmasam da kendi kliniğimde göz doktorluğu yaparak Suriyelilere hizmet veririm” diye konuştu.

BEN HAYVAN DEĞİLİM

Ülkesinde yaşanan çatışmalarda hayatını kaybedenler için büyük üzüntü duyduğunun altını çizen Esad, “Katliam görüntüleri acı verici. Bazı insanlar benim de etten, kemikten ibaret olduğumu unutuyor. Ben vahşi bir hayvan değilim ve unutmayın ki bir doktorum, ölüm görmek canımı acıtıyor” dedi.

RUSYA SİLAH YARDIMINA DEVAM EDİYOR

Moskova yönetimi, BM’nin ambargo kararına karşın Esad rejimine destek için Şam’a silah sevkıyatını sürdürüyor. Rusya’nın deniz ve hava savunma sistemlerinin yanı sıra Suriye’ye Yak-130 tipi jetler göndermeye hazırlandığı öne sürüldü. Rusya, Şam’la yaptığı 36 Yak uçağı satış anlaşmasının geçerli olduğunu belirtiyor. Çoğunlukla eğitim amaçlı kullanılan Yak-130’lar, silah yüklendiğinde taarruz uçağı olarak kullanılabiliyor.

HALEP’E SCUD SALDIRISI

El Arabiya Gazetesi, muhaliflere dayandırdığı haberinde Esad’a bağlı ordu güçlerinin Scud füzesiyle Halep’e gerçekleştirdiği saldırıda en az 50 kişinin yaşamını yitirdiğini yazdı. Füzenin Tel Rifat semtine düştüğü belirtilirken, askerlerin havan topu saldırılarını da sürdürdüğü kaydedildi.

 

Bir yanıt yazın