Cuma , 19 Nisan 2024

Piyasada Bulunmayan İlaç E-reçeteden Çıkacak

ERECETE

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, piyasada bulunmadığı ya da üretimi yapılmadığı anlaşılan ilaçlan, ödeme listesinden çıkaracak.

Böylece, piyasada bulunmayan ürünlerin hekimler tarafından reçete edilmesi ve vatandaşın mağdur olması önlenecek. Piyasada bulunmayan ilaçların hekimler tarafından reçete edilmesinin, vatandaşların ve sağlık çalışanlarının zor durumda kalmasına neden olmasından yola çıkan Kurum, bu listede yer alan ürünlerin aktif/pasif durumunun doğruluğunu sağlamak için çalışma başlattı. Bu kapsamda, piyasada bulunduğu yazılı olarak beyan edilen ürünler, “e-Reçete İlaç ve Diğer Farmasötik Ürünler Listesi”ne eklenecek.

İlaçların piyasada bulunduğuna dair beyanlar, Akılcı İlaç Kullanımı, İlaç Tedarik Yönetimi ve Tanıtım Dairesi’nin Akılcı İlaç Kullanımı Birimi’ne yapılacak. Aktif, pasif, pasife alınacak, yeni eklenen ve değişiklik yapılan ilaçlara ilişkin güncel listeler, her hafta salı günü 18.00’e kadar Türkiye Haç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’nun resmi internet sayfasında “SKRS3 e-Reçete ilaç listesi” bölümünde yayımlanacak. Listeye ilişkin itirazlar yine Kuruma yapılacak.

Kaynak: 

Bir yanıt yazın