Cuma , 29 Mart 2024

Okmeydanı Hastanesi’nde yangın

okmeydani-yangin

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde yeralan ‘güvenlik birimi’nde ufak çapta yangın çıktı.

İstanbul Okmeydanı Eğetim ve AraştırmaHastanesi acil servisinde yangın paniği yaşandı. Servise Silivri Cezaevi’nden tedavi için getirilen 3 mahkumdan birinin yatağını yakması sonucu çıktığı iddia edilen yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, can kaybı ve yaralanma olmadı. Duman nedeniyle bahçeye çıkarılan hastalar daha sonra başka bir alana nakledildi. İstanbul İl Salık Müdürlüğü, acil serviste bulunan mahkum hasta odasında çıkan yangının çıkış sebebinin yetkililerin incelemelerinin ardından açıklığa kavuşacağını bildirdi.

Edinilen bilgiye göre, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde tedavi gören bir mahkumun yanına Silivri Cezaevi’nden 2 mahkum daha getirildi. Mahkumların bulunduğu odada saat 20.45 sıralarında yangın çıktı. İddiaya göre, mahkumlardan biri çakmakla yatağını tutuşturdu. Yatak kısa sürede alev alınca duman odayı etkisi altına aldı. Diğer 2 mahkumun “Yangın çıktı” diye bağırması üzerine jandarmalardan biri kapıyı açıp 3 mahkumu dışarıya çıkardı.

Yangına müdahale eden diğer askerler ve hastane güvenlik görevilileri, yanan yatağı acil servisin dışına çıkardı. Bu sırada acil servis dumanla kaplandı. Hastalar dumandan etkilenmemesi için bahçeye alındı. Yağmur nedeniyle hastaların ıslanmaması için üzerlerine plastik poşetler örtüldü. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, duman tahliyesinin ardından yangın yerinde inceleme yaptıktan sonra ayrıldı. Bir süre sonra içeriye alınan hastalar koku sebebiyle yeniden dışarı alınarak başka bir alana nakledildi.

İstanbul İl Salık Müdürlüğü’nden yangınla ilgili yapılan açıklamada ise, “İstanbul Beyoğlu Bölgesi Genel Sekreterliği Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde bulunan mahkum hasta odasında, bu akşam saat 21.00 civarında çıkan yangın çok kısa bir sürede kontrol altına alınmıştır. Herhangi bir yaralanma, can ve mal kaybı olmaksızın yangın sonlandırılmıştır. Bu sırada acil serviste tedavi görmekte olan hastaların dumandan etkilenmemesi için hastanenin başka bir alanına nakli gerçekleştirilmiştir. Yangının çıkış sebebi yetkili makamların yapacağı inceleme neticesinde açıklığa kavuşacaktır. Hastanenin acil servisi kısa süre sonra hizmet vermeye devam etmiştir” denildi.

Mynet

Bir yanıt yazın