Cuma , 19 Nisan 2024

Hastane CEO’larına kıyak atama! TTB: “Üst düzey göreve getirilip, çok yüksek maaş alıyorlar”

saglikbakanligisasirandoktor

Sağlığın piyasalaşmasında atılan önemli adımlardan biri olan ve hastanelerin idaresinin CEO’lara verilmesini içeren Kamu Hastane Birliği uygulamasında kıyak atamalar yapıldı.

Profesör unvanıyla atanan 11 kişinin, atama için gerekli olan tıp fakültesinde 2 yıllık hizmet süresini doldurmadığı ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı’nın daha önce Kanun Hükmünde Kararname ile değiştirilen Sağlık Bakanlığı Teşkilat Yasası’na göre Kamu Hastane Birlikleri (KHB) uygulamasını başlattı. KHB’ler için atanan CEO’lar arasında AKP’den milletvekilliği yapmış, milletvekilliğine aday olmuş ya da milletvekili yakını olan kişilerin yanı sıra bu çerçevede hastanelere atanan profesörlerin iki yıllık zorunlu hizmet süresini doldurmadıkları öğrenildi.

Cumhuriyet Gazetesi’nden İklim Öngel’in haberine göre, iki yıllık zorunlu hizmet süresini doldurmamış olan Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Prof. Dr. Nurullah Zengin Ankara Numune Hastanesi’ne, Prof. Dr. Mustafa Ertek, Ankara Abdurrahman Yurtaslan Onkoloji Hastanesi’ne yönetici oldu.

Yine Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Alper, Yıldırım Beyazıt Dışkapı Hastanesi’nin yeni başhekimi olurken, Prof. Dr. Sedat Altun da İstanbul Yedikule Göğüs Cerrahisi ve Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne başhekim olarak atandı. Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya da Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönetici oldu.

Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Öner Odabaşı Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Osman Kürşat Arıkan Adana Numune Hastanesi’ne başhekim, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Rıza Odabaş İstanbul Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başhekim, Namık Kemal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Metin Esen İstanbul Güney İl Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fazlı Erdoğan Erzurum İl Genel Sekreteri olarak atanan isimler arasında yer aldı.

 

“Üst düzey göreve getirilip, çok yüksek maaş alıyorlar”
Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Bayazıt İlhan, profesör unvanıyla atananların maaşlarının 18 bin TL’ye dayandığını ifade etti.

İlhan, “Kadroları taşra üniversitelerinde olan bu insanlar, kamuda üst düzey göreve getirilip, çok yüksek maaş alıyor. Erzincan’da profesör olduysan, oraya hizmet etmek zorundasın. Unvan böyle suiistimal edilemez” şeklinde konuştu.

Bir yanıt yazın