Cuma , 29 Mart 2024

Hacettepe’de yolsuzluk skandalı!

hacettepe

Hacettepe Üniversitesi’nde hastaların tıbbi kayıtları ile oynandığı gerekçesiyşe 2’si profesör 4 doktor görevden alındı

 

Hacettepe Üniversitesi’nde yürütülen bir yolsuzluksoruşturması çerçevesinde 2’si profesör, 2’si de doçent 4 doktor açığa alındı.

Girişimsel Nöroradyoloji’de görevli doktorlara, yolsuzluk iddiaları nedeniyle el çektirildiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroradyoloji Ana Bilim Dalı Başkanlığı’nda yolsuzluk iddiaları nedeniyle, Ekim ayında soruşturma başlatıldı.

4 DOKTOR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Geri ödemesi olmayan malzemelerin kullanılıp devlete fatura edilmesi, hastaların tıbbi kayıtlarıyla oynanması, hastaların bilimsel verileriyle oynanması ve uluslararası bazı firmalarla etik olmayan ilişkiler kurulması” iddialarıyla başlatılan ve üçüncü ayına giren soruşturmada elde edilen veriler ışığında Profesör S.Ç. ve I.S. ile Doçent K.Y. ve S.G. görevden uzaklaştırıldı.

YOLSUZLUK YAPTIKLARI DOĞRULANDI

Kendisinden önce görev yapan iki rektör ve eski genel sekreter hakkında da “yolsuzluk yaptıkları” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer, soruşturmayı ve doktorların görevden alınmasına yönelik bilgileri doğruladı. Prof. Tuncer, “Uluslararası boyuta taşan iddialar var. Soruşturma devam ediyor. Sürecin selameti açısından görevden uzaklaştırmayı uygun bulduk” dedi.

Kaynak: www.internethaber.com

Bir yanıt yazın