Cumartesi , 20 Nisan 2024

Güzin abla, “Sen doktorsun hayatındaki kişi de doktor olmalı diyorlar !”

doktorlarhaber14

Sen doktorsun hayatındaki kişi de doktor olmalı diyorlar
Tıp fakültesi son sınıftayım. 3 senedir uzatmalı bir ilişkim var. Ancak çevremdekilerin “sen doktorsun haya-tındaki kişi de doktor olmalı” şeklindeki düşüncesi beni üzüyor.
Sevgili Güzin Abla, tıp fakültesi son sınıftayım, 3 senedir uzatmalı bir ilişkim var. Erkek arkadaşım uzaktan akrabamız olur ama annem ailesini hiç sevmez. Bunu bile bile arkadaşlık etmeye başladım kendisiyle. İlişkinin başından beri bir ayrılıp bir barıştık hep benim yüzümden.
Bir de muhtemelen toplum baskının etkisi oldu.
Çevremdekilerin “sen doktorsun hayatındaki kişi de doktor olmalı” şeklindeki düşüncesi beni bitirdi. Bir yanım ona deli gibi bağlı, bir yanım onunla mutlu olamayacağıma inanıyor.
Şu an o Amerika’da, üç ay sonra gelecek ve ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum.
Bir yandan da uzmanlık sınavına hazırlandığım için çok büyük stres altındayım. Bu yüzden ondan tamamen kopmayı kaldıracak gücüm yok.
Birden kızıp “bu sefer kesin bitti artık” diyorum. Ama aynı günün akşamı onu özlüyorum.
Artık bu gelgitler canımı çok sıkıyor. Ne yapmalıyım?
Hayatıma yeni birini almayı şu sınav döneminde kesinlikle düşünmüyorum. Sürekli ayrılıp barıştığımız için artık çevremden utanıyor, onun hâlâ hayatımda olduğunu söyleyemiyorum. Ben de tam olarak ayrılığı benimsemiş değilim zaten.
Grubumdaki kızların neredeyse hepsinde yüzük var. Okulda en göze çarpan insan ben olduğum halde, hayatımda kimsenin olmayışı herkesi hayrete düşürüyor. Sence de bu ilişkinin sonu yok değil mi? Ayrılık kararı için en doğru zaman ne olabilir?
Rumuz: Mutsuz doktor

Güzel kızım, sen tıp fakültesinin son sınıfına kadar gelmiş, zeki ve kişilikli biri olmalısın. Neden çevrendekilerin etkisinde kalıyorsun? Neden “herkes ne der” diye hayatını zehir ediyorsun? Herkes her şeyi der, bu her zaman da devam edecek. Ama sen bir kez yakanı kaptırırsan, kişiliğini ezdirir gidersin.
Bir yanın ona deli gibi tutkun ama ailenin, çevrenin sözleri, düşünceleri yüzünden kendini ona kaptırmamak için mücadele veriyorsun. Kendini bir de o genç adamın yerine koysana.
Bugüne kadar bunca ayrılığa ve senin olumsuz tavrına rağmen mücadele etmiş, seni bırakmamış. Demek ki o da sana bağlı… Hem ne demek “doktor olanın eşi de doktor olur” düşüncesi… Evlilik sürecinde birbirinizi görmeye fırsat bulamamanız, ömrünüzün aciller, servisler arasında koşuşturmakla geçmesi demek…
Şimdi güzel başını önüne koy kızım da, iyi bir düşün, istersen. Hiç kimsenin etkisinde olmadan, bu adamı gerçekten seviyor musun? Yoksa sırf bütün kızlarda yüzük var, bende niye yok, düşüncesiyle mi hareket ediyorsun. Önce buna karar ver.

Hatır için evlenilir mi

Merhaba Güzin Abla, bir yıldır süren beraberliğim var. Daha çok onun mücadelesi ve itelemesiyle bu kadar sürdü diyebilirim.
Aslında kendisini seviyorum, hatta çok bağlandım. Sanki o olmasa boşluğa düşerim gibi hissediyorum. Alıştım her anımda yanımda olmasına. Ama aşık mıyım bilmiyorum?
Benimle evlenmek istiyor ama ben karar veremiyorum. Kendimden emin olamıyorum, o tam anlamıyla hayal ettiğim gibi biri değil.
Hayal ettiğim aşkı doyasıya yaşayamadım. O çok iyi biri de, sırf bunun ve hatır için evlenilir mi?
Rumuz: Pelin

Ne hayal ediyorsun, bilemiyorum ama böyle bir aşkı yakalayabilecek misin?
Hayal ettiğin gibi bir aşkı yaşayabilecek misin? Böylesine iyi birini, seni bu kadar seven ve üzerine düşen birini bulabilecek misin? Aşkı nasıl değerlen-diriyorsun ki, sevdiğini söylediğin halde, bunca kararsızlık içindesin. İstersen bir başkasıyla dene bakalım. Ama ona dönmek istersen seni tekrar kabul eder mi, bir şey diyemem.

 

Hürriyet

Güzin abla

Bir yanıt yazın